hola

La Generalitat de Catalunya farà aquest dijous 14 de setembre una prova del sistema d’alertes a telèfons mòbils que afectarà Santa Perpètua de Mogoda i l’àrea de Barcelona. Aquesta acció consistirà en l’enviament de missatges de text emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona d’emergència. Aquesta nova eina respon a una normativa europea i té per objectiu donar a la població les instruccions a seguir per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. El missatges s’identificaran com Alerta de Protecció Civil o Alerta de presidència i emetran un so fort i estrident. Es mantindrà a pantalla fins que la persona receptora prengui el botó ‘acceptar’ o ‘d’acord’.

Rebran les alertes les persones usuàriers de telèfons mòbils que tinguin la versió 11 o superior d’Android o la versió 15.6 o superior d’iOs. Els dispositius amb sistemes operatius anteriors, poden configurar els seus aparells per rebre aquestes comunicacions. La Generalitat ha publicat el tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil que mostra pas a pas com activar l’ opció.
Un cop es faci aquesta prova, es rebrà l’enllaç a una enquesta. Omplir-la és molt important perquè Protecció Civil pugui fer l’avaluació de com ha funcionat aquesta prova i realitzar les modificacions que siguin pertinents.

Segons anuncia la Generalitat, al Vallès Occidental l'alerta està prevista que soni a les 12 h. En el cas de Santa Perpètua de Mogoda, amb la proximitat al Vallès Oriental, podria donar-se el cas que en alguns barris, com La Florida, l'alerta arribi als mòbils a les 10 h.


Foto: Imatge d'una prova del sistema d'alertes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]