hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà entre el 9 d'octubre i el 6 de novembre el termini per presentar sol·licituds a la nova convocatòria de subvencions per a la instal·lació d’ascensors, millora de l’accessibilitat i rehabilitació d’edificis residencials al municipi. El Consistori va aprovar a finals de juliol les bases per a la concessió d’aquest nou paquet d’ajuts. Aquest és un dels principals eixos del mandat 2023-2027 segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, i vol donar resposta a la preocupació social per millorar les condicions d’habitabilitat i accessibilitat en els edificis d’habitatges.

L’edil ha explicat que, "la ciutadania interessada en aquests ajuts pot anar preparant tota la documentació necessària per tal de poder concórrer a la convocatòria quan l’obrim”, ha detallat Hernández que ha informat que podran ser beneficiàries d’aquestes subvencions les comunitats de propietaris plurifamiliars i les propietats d’habitatges unifamiliars. El regidor d’Habitatge ha manifestat que en aquesta convocatòria el Consistori destinarà un total 100.000 euros i ha especificat que la subvenció serà del 20% de les actuacions subvencionables, amb aplicació d’algunes limitacions associades al nombre d’habitatges dels edificis o la tipologia d’habitatge.

Les bases detallen dues línies d’actuacions subvencionables. La línia 1, relativa a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors, inclou: les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres que siguin indispensables per a l’actuació com ara la demolició i nova execució d’escales; també aquelles obres o instal·lacions que suposin una millora en les condicions d’accessibilitat dels edificis i dels seus accessos, com ara la supressió de graons, la formació de rampes, la instal·lació de baranes, etc.; i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors que permetin l’orientació en l’ús d’escales i ascensors. Pel que fa a la línia 2, dedicada al foment de la rehabilitació edificatòria d’edificis residencials, es consideren subvencionables les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com a importants, greus o molt greus, segons el document. Són subvencionables les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos; les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament de l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les obres relatives a l’estat de conservació de fonaments i estructures horitzontal i vertical. La informació de la convocatòria es pot consultar al web municipal staperpetua.cat.

Foto: Es destinaran 100.000 euros a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]