hola

El Punt de Voluntariat ha obert aquesta setmana el termini d'inscripció per participar al Programa de Mentoria Social. El punt busca persones mentores de 25 anys o més, que dominin el català/castellà i tinguin un bon coneixement del municipi. Ser mentor o mentora suposa realitzar un acompanyament a una persona migrada per ajudar-la a assolir la plena autonomia i el seu benestar emocional.

Per aconseguir-ho, es posa en contacte a aquestes persones migrades amb persones autòctones de Santa Perpètua (o que portin ja temps vivint-hi), treballant aspectes com la pràctica de l'idioma (català/castellà), el coneixement del poble i els serveis públics, així com el suport en la cerca de feina. La participació en aquest programa aporta molts beneficis personals i emocionals a ambdues parts, segons destaca el Punt de Voluntariat. La mentoria és grupal i es faran grups d'entre dues i cinc persones mentores (que ja tinguin certa relació prèvia) per mentoritzar a cadascuna de les persones migrades.

Abans d'entrar en contacte amb la persona migrada, els participants rebran una formació inicial sobre com funcionarà el programa, i disposaran d'un suport tècnic durant el temps que duri aquesta relació, generalment entre 8 i 12 mesos. Les persones mentores s'han de comprometre a dedicar entre dos i quatre hores setmanals al programa, repartint-se aquesta dedicació entre les diferents persones del grup.

El Punt de Voluntariat assenyala que també és interessant que les persones que vulguin ser mentores tinguin coneixement d'altres idiomes, així com tenir experiència associativa, conèixer la realitat dels països d'origen o inclús haver viscut un procés migratori, però en cap cas són requisits imprescindibles. Les persones interessades poden demanar més informació al 93 574 37 21 o al correu puntvoluntariat@staperpetua.cat

Foto: El programa Mentoria té per objectiu afavorir la integració de les persones migrades / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]