hola

El projecte A-porta continua el seu treball al barri de Can Folguera. Demà està convocada una segona trobada veïnal de Comillas amb l'objectiu de crear les comissions de treball proposades en la priemra trobada celebrada al maig. La reunió tindrà lloc al Centre Cívic Can Folguera demà dimecres de 18 a 20 h.

Aquest és un programa d'iniciativa social que pretén generar una nova dinàmica comunitària entre el veïnat i teixir una xarxa social el més àmplia possible. El projecte està impulsat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l’Ajuntament de Santa Perpètua i compta amb el suport de CASSA i de la Caixa.

Durant la primera fase, entre els mesos de gener i abril, l'A-Porta havia intervingut en un total de 490 habitatges de la zona antiga de Can Folguera. Al maig es va endegar la segona fase que es preveu s'allargui fins a final d’any amb la idea d'arribar a la totalitat dels habitatges d’aquesta zona de Santa Perpètua. Entre maig i primers de setembre les picaportes s'han apropat a 408 habitatges i han aconseguit entrevistar-se amb 158 persones, segons dades provisionals.

El projecte ofereix al veïnat suport, consells i recursos a través de les picaportes, que han estat preparades i formades, sobre aquells aspectes que poden millorar la qualitat de vida del veïnat, especialment en aspectes com la vulnerabilitat energètica, l’accés a drets socials, la cerca de feina, els recursos del barri, la gestió de residus, la convivència i el civisme o l’acompanyament a la gent gran, entre d’altres. Aquesta informació arriba a través d'un equip, format per set dones del barri, anomenades pica-portes, que al mateix temps detecten situacions de solitud no desitjada de persones grans.

Avui es reunirà el comitè de seguiment del projecte i s'oferiran dades de la segona fase del desplegament i demà dimecres hi ha convocada la segona trobada veïnal de Comillas. A les 18h al Centre Cívic Can Folguera.

La coordinadora del A-Porta, Mariona Bernal, ha explicat que desitgen que a la jornada veïnal de demà hi hagi moltes persones interessades a participar.A la primera trobada veïnal van sortir algunes propostes per millorar les problemàtiques del barri detectades i una va ser crear diverses comissions veïnals. Bernal ha explicat que les quatre comissions que es volen crear demà són espai públic; convivència; festes populars; i xarxa d'ajuda mútua.

Mariona Bernal ha avançat algunes de les dades provisionals que es donaran aquesta tarda a la reunió del comitè de seguiment. En aquesta segona fase, de moment, s'ha picat a la porta de 408 habitatges, han obert 237 i s'han fet entrevistes a 158 persones.

Entre els mesos de gener i abril es va dur a terme la primera fase que va arribar a 490 habitatges. La coordinadora de l'A-porta recorda que en un 50,3% es van poder fer les entrevistes i que un dels objectius en aquesta segona fase és recuperar algunes de les entrevistes rebutjades aprofitant que ara es coneix més el projecte.


Foto: Primera trobada veinal celebrada el 31 de maig / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]