hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua posarà en marxa durant la darrera setmana de setembre una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració del municipi amb l’objectiu d’impulsar i facilitar el reciclatge dels seus residus de vidre. La iniciativa es perllongarà fins al desembre.

Durant aquest període un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran més de 120 establiments (bars, cafeteries i restaurants) per explicar com s’ha de fer una correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

La Regidoria de Medi Ambient explica que el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on serà més adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

La campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Santa Perpetua i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva. L’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús

 

Foto: Contenidor de recollida de vidre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys
23 Maig 2024 09:30 - RedaccióEls delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades [ ... ]

Crida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba
22 Maig 2024 11:38 - RedaccióCrida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha llençat una campanya d’emergència de suport [ ... ]

Els primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments
22 Maig 2024 11:12 - RedaccióEls primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució [ ... ]