hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha dut a terme aquest estiu un programa de Control de Plagues a la via pública i als equipaments municipals. Gairebé s’han realitzat una setantena d’actuacions, majoritàriament contra les paneroles, segons ha informat la Regidoria de Salut Pública, que ha explicat que aquest estiu s’ha registrat un augment de paneroles a causa de la sequera persistent, la calor i la humitat.

El serveis municipals de Salut Pública i de Manteniment i el Consorci Tordera-Besòs van realitzar una desinsectació de xoc entre el 10 i el 24 de juliol. Les Brigades Municipals i el Consorci Besòs Tordera van netejar a fons el clavegueram amb aigua a pressió a un gran nombre de carrers del municipi on hi havia presència de paneroles. Els barris més afectats han estat Can Folguera, Can Taió i Mas Costa. Les actuacions es van fer a la xarxa de clavegueram públic, als carrers interiors i privats d’algunes comunitats de Mas Costa, aquestes actuacions a càrrec de la Comunitat de propietaris. Després de les higienitzacions i neteges, es va efectuar el tractament plaguicida corresponent.

També s’han realitzat actuacions contra rosegadors i s’han instal·lat papereres trampes, com a reforç, en punts estratègics del municipi, on hi ha més activitat. Per evitar la proliferació del mosquit tigre es va fer tractament als embornals del municipi abans de l’inici de la calor.

La Regidoria de Salut Pública recomana per a la prevenció de paneroles en edificis posar barreres físiques, tapar possibles esquerdes, posar reixetes metàl·liques als desguassos dels patis i baixar les escombraries sovint. Per evitar rosegadors evitar deixar restes de qualsevol tipus d’aliment, i per al mosquit tigre, no deixar aigua estancada als patis, jardineres o recipients.


Foto: Campanya de neteja de clavegueram contra les paneroles aquest estiiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]