hola

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals (LPDBA). La nova llei incorpora canvis que afecten els propietaris d'animals de companyia. Entre les novetats destaquen l'obligació dels propietaris de gossos de contractar una assegurança per cobrir els possibles danys que els seus animals puguin causar i es requereix també un curs de formació de tinença responsable d'animals. Aquests canvis però s'han de desenvolupar a través d'un Reglament i per tant encara no entraran en vigor, segons ha recordat l'Ajuntament de Santa Perpètua a través d'un ban que ha fet públic avui.

L'Ajuntament recorda que la nova llei 7/2023 de 28 de març és la nova normativa bàsica estatal en matèria de protecció animal i en relació a les obligacions regulades aquestes requereixen d’un desenvolupament reglamentari, pel que seran aplicables una vegada entri en vigor el citat reglament. Per tant, "a partir d'avui i fins que no entri en vigor el reglament que reguli la nova Llei 7/2023, continuarà en vigor l’ordenança reguladora de la tinença d’animals al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, publicada al BOPB en data 18 de maig de 2015, en tot allò que no contradigui la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.

La regidora de Benestar Animal, Laura Sànchez, ha indicat que la nova llei entra "a mig gas" ja que manca el Reglament i tant l'assegurança de l'animal com el curs de formació als propietaris estan "en l'aire". Sànchez ha destacat les principals novetats de la nova llei de benestar animal com ara no deixar sol als gossos més de 24 hores o habitualment en balcons, patis o vehicles i també ha indicat que no hi ha canvis significatius referents als gossos potencialment perillosos.

Sobre les regulacions existents que requereixen que els gossos vagin lligats, que les mascotes portin microxip i que estiguin censades, així com l'obligació dels posseïdors de recollir-ne els excrements, continuen vigents.La regidora de Benestar Animal ha anunciat que "en breu" s'adaptarà l'ordenança de tinença responsable d'animals a la nova llei. 

L’objectiu de la nova llei és protegir els drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en captivitat, regulant i controlant la seva tinença i lluitant contra l’abandonament i el maltractament, a la vegada que es promou l’adopció i la tinència responsable.


Foto: La nova llei ha entrat avui en vigor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]