hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut a una activista de la Fundació Huellas de Cuba que acompanyada del president de l'ONGD Alkaria ha volgut agrair el compromís i la solidaritat de Santa Perpètua amb el poble de Cuba.

En la darrera convocatòria d'ajuts a la cooperació internacional, el Consistori va concedir una subvenció de 20.026,17 euros a Alkaria per al projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba. Es tracta de la segona fase de la rehabilitació d'un edifici que ja va subvencionar al 2021 l'Ajuntament de Santa Perpètua. La primera fase, l'Ajuntament la va subvencionar amb 17.000 euros. Aquest projecte ha incorporat també una recollida i enviament de material sanitari i vacunes coincidint amb la Covid-19 i el bloqueig al qual està sotmesa la illa a través de l'entitat Mollet amb Cuba. En aquest cas, l'Ajuntament va cedir un espai d'una nau municipal per emmagatzemar el material fins al seu enviament.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha explicat que el consistori ha subvencionat el projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba durant dos anys seguits. Hernández considera que al marge de la rehabilitació de l'edifici, aquest és un projecte "amb alt valor afegit perquè té especial sensibilitat amb els adults majors".

L'edil ha recordat que vinculat a aquest projecte, al 2022 es va desenvolupar “Toneladas de Solidaridad contra el Bloqueo a Cuba”, que impulsava el Movimiento Estatal de Solidaridad con Cuba (MESC). Alkaria i Mollet amb Cuba es van afegir i l'Ajuntament de Santa Perpètua va cedir un espai per poder emmagatzemar el material sanitari recollit i des d'aquí es va carregar el contenidor que va viatjar a Cuba. Sergi Hernández ha expressat que la representant de la fundació cubana Huellas, Johanna Jová, va voler agrair a l'Ajuntament de Santa Perpètua que continuï apostant per la solidaritat amb Cuba malgrat la situació de bloqueig internacional que pateix la illa.


Foto: Representants municipals amb l'activista i el president d'Alkaria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]