hola

Les regidories d’Infància i adolescència i Joventut estan preparant el projecte de pressupostos participatius joves Fènix. Es tracta d’un exercici de democràcia directa per tal que les joves puguin participar sobre quines accions, activitats i projectes es duen a terme al municipi.

L’objectiu és crear un mecanisme perquè el jovent d’entre 14 i 17 anys siguin les protagonistes decidint sobre la vida social del municipi. Per això es destina una partida inicial de 5.000 euros anuals per pressupostos d’activitats i un acompanyament a aquelles propostes que surtin escollides. En breu, aquesta franja de població rebrà a casa una carta amb l'explicació del procés per tal que puguin participar aportant idees.

Amb aquest projecte també s'intenta conèixer de primera mà quines són les necessitats i les mancances que troben i així "poder fer una programació a mida", segons ha explicat la regidora de Joventut, Tamar Zamora, que ha convidat a tota la gent jove de Santa Perpètua a "sumar-se i debatre amb altres joves sobre projectes que poden millorar la seva vida".

El col·lectiu de 14 a 17 anys a Santa Perpètua sumen més de 1.300 persones i des de l'Ajuntament es vol que siguin partícips d'un "espai privilegiat d'oci alternatiu", segons ha apuntat la regidora d'Infància i adolescència, Ana Bajo, que ha puntualitzat que "volem que siguin els iniciadors d'aquest espai alternatiu d'adolescents i joves i defineixin els seus usos en un espai que serà seu".

Un dels punts destacats que inclou el projecte Fènix és la necessitat d'un canvi a La Promotora. Ana Bajo ha afirmat que "els i les joves s'han de creure que aquest espai és seu". La idea és canviar la visió actual que tenen sobre els usos pautats d'espais d'estudi i de joves en situació de risc de vulnerabilitat. "Volem que totes les persones adolescents i joves es sentin cridats a fer seva La Promotora" ha insistit Ana Bajo.

El projecte Fènix es diu així perquè es pretén que sigui un ressorgir d'un nou espai per al col·lectiu d'adolescents i joves d'entre 14 i 17 anys i que siguin elles mateixes les que elaborin un llistat d'activitats i accions que vulguin desenvolupar. Durant tot el procès estaran acompanyats dels educadors de La Promotora i les propostes poden arribar de manera individual o grupal.

Per tal de fer-los partícips, la comunicació d'aquest projecte seguirà un llenguatge juvenil i uns formats que siguin atractius per aquest col·lectiu, sobretot a través de les xarxes socials de que disposa l'Ajuntament de Santa Perpètua. La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha convidat a les joves "a compartir les imatges i stickers que aniran apareixent per fer arribar el projecte a la majoria de les joves".


Foto: Presentació del projecte Fènix durant la Fira de Comerç / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]