hola

Els instituts i l' institut escola de Santa Perpètua ja regulen l’ús dels telèfons mòbils als seus equipaments enmig d’un profund debat sobre si cal prohibir-ne o no el seu ús. Tots els centres educatius del municipi prohibeixen fins a segon de l’ESO el seu ús a l’aula i a les hores d’esbarjo. Alguns centres sí el permeten en moments puntuals consensuats amb el professorat i sempre en l’àmbit de la realització d’activitats d’aula. L’INS Estela Ibèrica és l’únic centre que el permet a les hores de pati a partir de tercer d’ESO.

Aquest curs, l’INS Rovira-Forns ha decidit prohibir el mòbil a tots els nivells i a totes les hores, a excepció de moments puntuals de treball a l’aula. “Ens sumem a la majoria de centres de Catalunya de ser un centre lliure de mòbils quedant totalment prohibit l’ús del mòbil durant tota la jornada escolar”, explicaven en un comunicat a les famílies. La iniciativa pretén disminuir la dependència d’aquests aparells, augmentar les estones de relacions personals i evitar els conflictes que es generen. A l’Escola Tabor, per exemple, han vetat absolutament l’ús dels mòbils a l’escola des d’aquest curs escolar, també en activitats d’aula, argumentant que els alumnes ja porten els seus ordinadors portàtils i poden cercar informació. “Els mòbils suposaven un motiu de distracció a les aules per manca de concentració i una pèrdua de temps de socialització directa als esbarjos”, expliquen des de la Tabor. Per la seva part, al col·legi Sagrada Família i l’IE Santiga, sempre han tingut la mateixa normativa: l’ús del telèfon mòbil a tot el centre, tant en hores lectives com a l’esbarjo està prohibit.

El debat arriba també a la Conselleria d’Educació que, de moment, manté que siguin els centres els reguladors. Aquests, per la seva part, aposten per ser centres lliures de mòbils i demanen la implicació de les famílies i organitzen sessions de sensibilització per a alumnat i pares i mares.

Foto: Imatge d’arxiu de joves estudiants de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]