hola

El regidor de Cooperació i Drets Humans de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, és el nou tresorer del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El dia 23 d'octubre es va escollir per unanimitat la nova junta executiva d'aquesta organització de cooperació municipalista de consens, formada per més de 300 socis.

En aquesta legislatura la presidència recau en mans de Jordi Cuadras, del PSC cap de l'oposició d'Igualada, la vicepresidència serà per Isidre Pineda, president sortint del Fons Català i alcalde de Caldes de Montbui (ERC), la secretaria serà per a Maria Llauradó, tinenta d’alcaldia de Begues (JxCat) i la tresoreria per a Sergi Hernández, tinent d’alcaldia de Santa Perpètua de Mogoda (EC). La junta la conformen altres 23 vocalies.

El grau de representació de cada partit polític a la Junta Executiva del Fons Català varia segons els resultats de les darreres eleccions municipals. En aquesta legislatura, el PSC és el partit amb més representació, seguit d’ERC, JxCat, grups independents, CUP i EC. Aquesta va ser l'única candidatura presentada.

El nou president Jordi Cuadras va incidir sobre les creixents desigualtats i incerteses al món, “incerteses provocades pels efectes del canvi climàtic, dels desastres naturals, de les guerres i de les pandèmies. Unes incerteses a les quals el Fons Català s’ha adaptat per canalitzar les pulsions solidàries de la ciutadania de Catalunya a través dels seus municipis". Cuadras ha destacat la voluntat de “reforçar la tasca de fidelització dels socis que s’han quedat enrere, i de captació de nous socis”, així com la de continuar donant una resposta ràpida a les emergències humanitàries i parant atenció a les demandes dels governs locals, “que en aquest darrer mandat han fet un gran esforç” de solidaritat.

El regidor de Cooperació i Drets Humans de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, s'ha mostrat molt il·lusionat davant la nova responsabilitat de fer de tresorer del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Hernández ha recordat que "Santa Perpètua té un bon bagatge en temes de cooperació i entitats locals que s'hi dediquen".

Sergi Hernández ha explicat que algunes de les accions que duu a terme el Consistori es fan a través d'aquest organisme del quel formen part bona part dels municipis catalans. El regidor de Cooperació i Drets Humans ha avançat que "l'Ajuntament de Santa Perpètua continuarà desplegant tots els eixos de cooperació internacional".

 

Foto: Sergi Hernández, regidor de Cooperació i Drets Humans / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]