hola

La Policia Local de Santa Perpètua ha denunciat més d’una cinquantena d’infraccions de persones usuàries de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la via pública durant la campanya d’informació i control de la circulació dels VMP que el cos municipal ha dut a terme entre els dies 16 i 29 d’octubre.

No portar el casc, que és obligatori, la conducció per part de menors de 16 anys i les condicions de circulació han estat les infraccions més reiterades. El regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Convivència, Sergi Garcia, ha valorat positivament aquesta acció i ha recordat que la Policia Local continuarà “en la dinàmica de treballar diàriament en el control de les condicions de circulació per conscienciar a la ciutadania i millorar la seguretat viària”.

L’edil ha recordat que els objectius de la campanya eren “informar a les persones usuàries de la normativa i de les condicions de circulació i alhora denunciar les infraccions detectades, per conscienciar respecte al bon ús d’aquest tipus de vehicle i reduir la incidència negativa que provoquen determinades infraccions i situacions, com la circulació de vehicles per les voreres”. Durant la campanya, s’han efectuat més d’un centenar de controls policials a les vies i eixos principals del municipi, on s’havien detectat major presència de VMP fruit de la mobilitat laboral o desplaçaments per motius d’oci i particular, segons ha explicat el regidor. Un dels paràmetres comprovats és el límit de velocitat dels vehicles que alguns usuaris modifiquen, segons ha explicat Garcia. Els agents han informat de primera mà i a través d’uns fulletons informatius sobre la normativa, que també s’han repartit als equipaments municipals. “A més, hem establert converses amb els establiments dedicats a la venda d’aquests vehicles per reforçar el contingut de la informació que es transmet a les persones que adquireixen un VMP”, ha afegit Sergi Garcia.

L’Ordenança municipal de Mobilitat regula la circulació dels VMP i estableix aspectes com que només pot anar una persona, no poden circular per la vorera ni per vies interurbanes, han de portar llums o reflectors de nit i indicar els canvis de trajectòria, sempre respectant la prioritat de les persones vianants, entre d’altres.


Foto: Un dels controls realitzats per la Policia Local a La Rambla / Policia Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]