hola

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament col·labora amb els centres de secundària del municipi amb l’organització i coordinació d’una desena de serveis comunitaris per a l’alumnat de tercer d’ESO.

Els projectes proposats per aquest curs estan relacionats amb diferents temàtiques i han estat coordinats amb diversos serveis municipals. Enguany, a més, destaquen dos projectes que parteixen de la recerca de part del propi alumnat. Per una banda, s’ha posat en marxa el servei comunitari Convivència, assetjament escolar com a resultat d’una proposta del Consell Municipal d’Adolescents. Es tracta d’un servei conjunt entre professorat i alumnat per definir el seu pla de convivència escolar, amb la col·laboració i suport del Servei d’Educació, el Centre de Recursos Pedagògics i els agents socials d’infància i adolescència.

D’altra banda, algun alumnat ja treballa en el servei comunitari Podcast de la nostra ciutat: SPM! Es tracta d’una feina de recerca social i cultural que utilitza el podcast com a canal de comunicació i s’emmarca en el lema internacional, La cultura, font de creació i aprenentatge en la Ciutat Educadora. En aquest servei comunitari participen el MTIV, Ràdio Santa Perpètua i el CREM.

Altres dels serveis comunitaris que es realitzen són Eines per l’autonomia, per a persones nouvingudes perquè puguin o tinguin més facilitat d’integrarse socialment; Ment activa per a la nostra gent gran, vinculades a la dinamització de la gent gran que s’organitzen des del servei de gent gran i la xarxa de centres cívics; Sumem amb el PAE, d’acompanyament educatiu; Colze a colze amb el sis!, servei preventiu adreçat a infants en situació de risc; Col·laborem amb la lliga fair play, amb equips de futbol de les escoles, amb l’ONG Asperpol per a la inclusió real i efectiva dels menors a través de l’esport.

Foto: Uns dels nous serveis comunitaris que s'han posat en marxa podcast de la nostra ciutat:SPM! / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]