hola

La població d’entre 14 i 17 anys pot participar del 6 al 17 de novembre fent les seves propostes al projecte de pressupostos participatius joves Fènix. Es tracta d’una aposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua que destina 5.000 euros del pressupost anual per tal que les persones joves puguin decidir quines activitats volen al municipi.

Les joves que vulguin fer una proposta hauran d’omplir la butlleta Fènix, on es demana un nom per a l’activitat i una breu descripció així com el cost aproximat de la mateixa. Les joves rebran aquesta butlleta a la bústia de casa i també la podran recollir a La Promotora, al Punt Jove, al Centre Cívic la Rambla i a la Biblioteca. A més, la podran omplir online a staperpetua.cat.

Cada jove pot fer només una proposta que haurà de liderar individualment o en grup, que ha de ser viable tècnicament i econòmicament i ha de tenir un cost màxim de 1.500 euros. A més, la proposta ha de ser ètica, legal i respectuosa, d’interès públic i participativa i ha de beneficiar el màxim de joves.

Un cop emplenada, la butlleta es pot presentar a les bústies de La Promotora, el Punt Jove, el Centre Cívic la Rambla i la Biblioteca o bé enviar per WhatsApp al 635 777 002 o per mail a joventut@staperpetua.cat. Aquest contacte es pot fer servir també en cas de dubte durant tot el procés.

Un cop es tanqui el període de presentació de butlletes, l’equip d’educadores de La Promo farà una revisió de les propostes per tal de que s’adeqüin als criteris de selecció. Les joves representants de les activitats escollides hauran de presentar-les i defensar-les públicament durant l’Assemblea Fènix. L’equip d’educadores acompanyarà a les joves que ho necessitin durant aquest procés de preparació.
L’Assemblea Fènix

L’Assemblea Fènix tindrà lloc divendres 1 de desembre i serà l’espai on escollir les activitats que es faran durant el 2024. En aquest espai, les joves debatran i escoltaran les opinions, preferències i prioritats de tothom. Encara que no es presenti proposta, es pot participar de l’assemblea escoltant, debatent i votant les activitats proposades per altres joves. L’Assemblea Fènix serà a les 18 hores a La Promotora.

Encén el canvi, el lema del Fènix

La campanya de difusió del projecte Fènix, que es va llançar el 16 d’octubre a les xarxes socials, compta amb la participació de joves de Santa Perpètua i gira al voltant del lema Encén el canvi. Amb aquest eslògan es vol convidar les joves a ser protagonistes de l’agenda perpetuenca. L’equip d’educadores de La Promo està treballant aquestes setmanes per fer arribar el Fènix a tota la població jove a través de visites als instituts i amb accions a espais de trobada.


Foto: Les educadores joves de La Promo estan explicant en els instituts el projecte / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]