hola

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària entre les línies de rodalies R4 i R8 per un import de 907.500 euros. El contracte ha de servir per analitzar les alternatives tècniques de la unió ferroviària de les comarques del Vallès Occidental i Oriental i establir la connexió de les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R4) i el Papiol-Mollet (R8), amb estació a Santa Perpètua a l'alçada de la Granja Soldevila. L'estudi tindrà un termini d'execució de 30 mesos i també inclou l'estudi de viabilitat per a la construcció d'una nova estació de Rodalies a Ripollet (R8). La connexió d'aquestes línies de rodalies permetria viatjar en tren entre Santa Perpètua i Sabadell o Terrassa.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb l'objectiu de millorar la capacitat, la fiabilitat i la resiliència del servei davant una creixent demanda, segons explica el Mitma en un comunicat.

L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental. Així mateix, per complir la legislació vigent, el contracte inclourà la redacció d'un estudi de viabilitat de l'actuació.

El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.

L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 i a les necessitats de mobilitat quotidiana de la ciutadania per mitjà de modes de transport sostenible, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental" .

Intercanviadors

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per iniciar la tramitació administrativa i econòmica del conveni d'intercanviadors entre les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i l’R-8 de Rodalies a les estacions de Volpelleres i Hospital General, a Sant Cugat del Vallès. El ministeri estima l'import de les actuacions en uns 36 milions d'euros. L'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) elaborarà un estudi previ per determinar les actuacions per materialitzar els centres d'intercanvi, la seva viabilitat i les afectacions a la xarxa ferroviària existent i als seus serveis així com avaluar el seu cost. El secretari d'Estat, David Lucas, va anunciar l'acord durant l'acte del 175 aniversari de la primera línia ferroviària de la Península, entre Barcelona i Mataró. Lucas va reiterar l'aposta del ministeri pel desenvolupament del ferrocarril i la transformació de rodalies on a mitjans de 2023 s'havien superat els 1.150 milions d'euros en l'execució del Pla i 160 actuacions en marxa on va destacar la duplicació de la línia R-3 , l'adquisició de 101 nous trens o la instal·lació de nous sistemes de senyalització més segurs.


Foto: Estació de la R-8 a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]