hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha celebrat la primera Junta Local de Seguretat d’aquest mandat en la qual s’han explicat als cossos de seguretat i d’emergències els eixos amb els quals treballarà el Consistori durant els propers quatre anys.

Aquesta nova etapa estarà caracteritzada, segons ha expressat el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Sergi Garcia, “per una policia més present en la comunitat, una policia col·laborativa en la identificació de problemes i una nova política de prevenció i atenció a les persones, basada en l’educació i la sensibilització”.

Per assolir una major proximitat dels cossos de seguretat, l’Ajuntament de Santa Perpètua aposta perquè els agents de Policia Local i de Mossos d’Esquadra, i també els cossos d’emergència, facin més contacte i relació directa amb la ciutadania perquè d’aquesta manera es podrà obtenir més informació. Sergi Garcia va exposar a la Junta que “no hem de tenir por de fer créixer les estadístiques. Les estadístiques són importants, però més si som l’eix fonamental de la resolució de conflictes o problemes de convivència i seguretat”.

A la Junta Local de Seguretat celebrada el 8 de novembre van assistir responsables de Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Delegació de Govern de la Generalitat, Policia Local i Protecció Civil. Com a novetat, també van prendre part representants de Bombers i el nou director de Policies Locals. El regidor ha valorat la presència del cos de bombers que evidencia el paper de la Junta en la gestió de les emergències i del director de Policies Locals, càrrec que ha nomenat per primer cop la Generalitat per coordinar i potenciar la tasca dels cossos municipals.

Les dades de seguretat de 2023 es donaran a conèixer durant el primer trimestre de l’any vinent. En aquesta darrera sessió es va fer una comparativa entre les dades de gener a juny de 2023 i de 2022. Aquestes dades han registrat una disminució pel que fa a robatoris a domicilis i establiments, però han augmentat en empreses. Tot i això, són xifres molt similars a les de 2022, segons ha informat l’Ajuntament. El regidor ha explicat que les estafes sobretot a través de les noves tecnologies és un tipus de delinqüència que preocupa per mirar d’evitar casos i ha detallat que es duran a terme campanyes informatives per donar consells a la ciutadania en les compres online. La Junta també va fer un repàs del Pla de Local de Seguretat 2023-2025 del qual, fins al mes de setembre, ja s’havia assolit un compliment del 66% de les accions planificades fins el moment. El reforç de la coordinació entre els diferents cossos de seguretat, un augment de la vigilància en els espais amb uns índex més alts de delictes, campanyes d’autoprotecció i un increment de la seguretat viària per reduir la sinistralitat a les vies urbanes són alguns dels punts assolits, segons ha detallat el regidor.

D’altra banda, l’endemà, 9 de novembre, el Consistori també va presentar els eixos del mandat i les primeres dades d’aquest 2023 al Consell Municipal de Seguretat Ciutadana.

Foto: Representants de la Junta Local de Seguretat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]