hola

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per gairebé 1,1 milions d'euros la redacció de l'estudi informatiu per duplicar el tram Montcada Bifurcació-Mollet de la línia R3 de Rodalies.

La duplicació del tram, que discorre pels termes municipals de Montcada i Reixac, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès, té una complexitat especial, tant des del punt vista territorial com funcional. Els estudis i les activitats pretenen analitzar i dissenyar la duplicació de via del tram, incloent-hi possibles variants de traçat i considerant els aspectes d'integració urbana del ferrocarril, segons explica el ministeri en un comunicat.

La línia R-3 disposa d'una estació al barri de la Florida. L'Ajuntament defensa una proposta que dibuixa un traçat alternatiu amb un bypass de l’R3 i l’R8, que conflueix a l’estació Santa Perpètua-Riera de Caldes i que alliberaria el barri de la Florida de la via i alhora es crearia una estació centralitzada i intermodal a la nova estació de l’R8.

L'abast de l'estudi informatiu serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària i ambiental.

Com a primera tasca dins aquest contracte, es realitzarà un estudi funcional dels accessos nord a Barcelona (zona de Montcada), l'objectiu del qual és l'anàlisi de totes les actuacions incloses al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 que afectin directament o indirectament a la zona d'estudi a Montcada i a la configuració funcional final a adoptar.

Actualment, la línia des de Montcada Bifurcació fins a Puigcerdà compta amb via única electrificada i, s'hi estan fent diferents treballs en els seus trams, que es troben en diferent grau de desenvolupament, amb l'objectiu de duplicar tota la infraestructura entre Montcada i Vic.


Foto: Un tren de la R-3 circula a l'alçada de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]