hola

Santa Perpètua commemora el 25N, Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, amb tota una programació especial que pretén conscienciar i posar el focus en totes les violències masclistes i condemnar-les.

La programació commemorativa es va iniciar el passat 18 d’octubre però encara continua amb altres propostes com la xerrada Feminicidios y agresiones sexuales: repunte de casos en postpandemia. Retos y desafíos para su tratamiento y erradicación, a càrrec de Graciela Atencio, directora de feminicidio.net. Els feminicidis i els assassinats de dones a mans d’homes no cessen i continuen sent la principal causa mortal violenta de les dones, “són la punta de l’iceberg d’aquestes violències sistèmiques que pateixen les dones en una societat heteropatriarcals”, explica la regidora d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez. Segons dades de feminicidio.net, a dia d’avui s’han registrat a Espanya un total de 93 feminicidis i altres assassinats a dones aquest 2023. “No podem permetre’ns com a societat que aquestes xifres continuïn creixent i per tal de posar-hi fi és necessari sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per canviar estructures socials que perpetuen aquests comportaments”, manifesta la regidora d’Igualtat i Drets civils, Sandra Gómez.

La xerrada de Graciela Atencio, el 24 de novembre a les 18 hores al Centre Cívic la Rambla pretén precisament centrar-se en allò que podem fer com a ciutadania per educar en la prevenció de les violències masclistes. Un dia abans, el 23 de novembre les Regidories de Joventut i d'Igualtat i Drets Civils instal·laran una carpa informativa al Mercat ambulant (de 9 a 13 h) i a les escales de la Biblioteca Josep Jardí (de 16 a 19 h) sota el títol DesinTOXIca’t: tot s’hi val? En aquest espai es tractarà les situacions que poden viure els joves a les xarxes socials i les violències que es generen a través de les noves tecnologies. La programació del 25N clourà el mateix Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes amb l’acte central que consistirà en la posada de manifest de la situació actual d’aquesta xacra social, la representació teatral de Molta roba i poc sabó, de la companyia Projecte Lilith i de la instal·lació d’una carpa informativa.

Violència masclista a Santa Perpètua

Segons dades facilitades per la Regidoria d’Igualtat i Drets Civils, a Santa Perpètua, entre novembre de 2022 i octubre de 2023 s’han registrat un total de 98 denúncies per violències masclistes, de les quals 25 han estat per amenaces, 23 per maltractaments en l’àmbit de la llar i 27 per trencament de condemnes. A més, s’han denunciat tres agressions sexuals i s’han interposat quatre denúncies per assetjament.

D’altra banda, en aquest 2023 el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha atès per primera vegada a un total de 53 dones mentre que s’han realitzat 55 atencions jurídiques; 178 psicològiques i 110 relacionades amb la infància i la joventut. “El que voldríem és no haver de disposar d’aquests serveis però mentre es continuïn donant aquestes situacions, l’Ajuntament continuarà oferint el màxim dels seus recursos per atendre a totes les dones que pateixin qualsevol tipus de violència”, explica Sandra Gómez.

Fins al 27 de novembre encara es pot visitar a la plaça de la Vila l’exposició Cara a cara amb les violències: relats de resiliència a Centreamèrica, una producció de l’Institut Català Internacional per la Pau, un recorregut fotogràfic per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

Foto: L'exposició Cara a cara amb les violències: relats de resiliència a Centreamèrica,es pot visitar a la plaça de la Vila / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]