hola

Santa Perpètua de Mogoda commemorarà el 30N el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’acte institucional obert a tota la ciutadania inclou la presentació d’un nou Servei Comunitari de la Regidoria d'Educació vinculat al Museu el Treball i la Indústria Viva (MTIV) i a Ràdio Santa Perpètua.

Santa Perpètua de Mogoda és ciutat educadora des de 2019 com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Aquest any el lema commemoratiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora és La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora, com a una oportunitat per posar en valor el treball diari a favor d’una educació inclusiva i per reflexionar sobre el paper essencial que la cultura exerceix en la construcció de la comunitat. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha convocat un acte obert el dia 30 de novembre a les 11.30 h a la Sala Telers que inclou la lectura del manifest de l’AICE que destaca que “la cultura és un llegat viu i en evolució constant que fomenta el sentit de pertinença. L’accés i la participació activa a la vida cultural són essencials per al procés d’aprenentatge de tota persona, i el nostre municipi n’és un escenari privilegiat”. L’Ajuntament es compromet a fomentar l’accés universal a la cultura, a reconèixer i celebrar les diverses cultures i manifestacions culturals presents al territori, i a garantir la igualtat d’oportunitats en la formació artística i cultural. El text recorda que “la cultura i l’art tenen un paper crucial en la inclusió social i l’empoderament de col·lectius en situació de vulnerabilitat” i reconeix que per assolir aquests objectius “és clau la col·laboració entre els agents educatius i culturals, creant nous espais de cooperació”.

Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat!

L’acte del Dia de la Ciutat Educadora servirà per presentar un nou servei comunitari que la Regidoria d'Educació ofereix a l’alumnat de 3r d’ESO. Es tracta d’una producció radiofònica sobre patrimoni perpetuenc que han liderat el MTIV i Ràdio Santa Perpètua. L’alumnat s’ha informat sobre aspectes de la història de la ciutat i ha creat un producte sonor que podrà ser escoltat per tothom a través del web de Ràdio Santa Perpètua. En aquest acte es presentaran els treballs realitzats per alumnat de l’IE Santiga i del Col·legi Sagrada Família i durant el curs també hi participaran alumnes dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns.


Foto: Una imatge de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]