hola

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de la Solidaritat amb el Poble Palestí fent visible la seva bandera a l'edifici consistorial i adherint-se a la campanya de recollida de donatius endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Avui és 29 de novembre el Dia Internacional de la Solidaritat amb el Poble Palestí. Va ser el 1977, quan l'assemblea General de Nacions Unides va proclamar aquesta efemèride, en commemoració del dia en què l'any 1947, l'assemblea va aprovar la resolució 181 (II) sobre la partició de Palestina.

Des de llavors, cada any, aquest Dia fa una crida d'atenció sobre el fet de què a qüestió de Palestina encara no s'ha resolt i que el poble palestí encara no ha obtingut els drets inalienables reconeguts per Nacions Unides, com el dret a la lliure determinació sense ingerència externa, el dret a la independència i la sobirania nacionals i el dret a retornar a les seves llars, d'on van ser desplaçats i a que els siguin restituïts els seus béns. Aquest Dia és un bon recordatori per als governs i la societat civil sobre la necessitat de resoldre aquest assumpte pendent en l'agenda internacional.

A Santa Perpètua, l'Ajuntament penjarà la bandera palestina i els llums de les escultures d'entrada a la ciutat i el rellotge de l'Ajuntament seran de color verd. També s'adhereix a la Crida d'emergència per la crisi humanitària generada per l'escalada de violència a Palestina endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El consistori ha fet una aportació d'emergència de 2.900 euros. La ciutadania pot fer arribar aportacions a través de Bizum 08460 (Concepte: Emergència Gaza) o per transferència bancària amb el concepte “Emergència Gaza” al ES91 0182 6035 4102 0160 8531.

Aquesta efemèride arriba aquest 2023 en ple conflicte bèl·lic des del 7 d'octubre, en el darrer dia de la treva pactada si no s'aconsegueix una nova pròrroga.

Dilluns 27 de novembre, la Junta Local de Portaveus va fer pública una declaració institucional davant de la preocupació de la violència que es registra a a Franja de Gaza. Es demana un alto el foc com a primer punt per a la finalització d'aquesta situació.Aquesta declaració la van subscriure SPEC, ERC i PSC mentre que CS,PP i Vox no van donar suport.


Foto: L'Ajuntament ha penjat avui la bandera Palestina / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]