hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han instal·lat sis nous contenidors taronja de recollida d’oli usat. Aquests nous dipòsits se sumen als vuit actuals amb l’objectiu de “facilitar a la ciutadania punts propers perquè pugui dipositar i reciclar l’oli de cuina usat”, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez. L’edil ha recordat que el funcionament és senzill i que només cal dipositar l’oli en una ampolla de plàstic i llençar-la al contenidor taronja.

Els nous contenidors s’ubiquen al carrer de Garcia Nieto, cantonada amb l’avinguda de l’Onze de Setembre; al passeig de Can Taió, en la bateria de con-tenidors de davant de Centre Cívic del Mas Costa; al passeig de la Dona amb el carrer de la Llevadora; al carrer de la Creueta amb el carrer de Sant Antoni; al carrer de Rafael Casanova amb el carrer de Pau Claris; i al carrer de Pablo Pi-casso, davant dels números 58-62.

Durant aquests dies, un equip de persones informadores es situa a les zones properes d’aquests nous contenidors per repartir flyers i embuts, amb l’eslogan L’oli de la cuina a la pica ni mica!, i resoldre els dubtes de la ciutadania sobre el reciclatge d’aquest residu.

La regidora de Medi Ambient ha recordat la importància de no abocar l’oli per l’aigüera perquè genera un alt impacte contaminant quan arriba al medi fluvial i també obstrueix canonades i produeix males olors. L’edil ha explicat que l’oli recollit es recicla per a la producció de biodièsel, un combustible menys contaminant que els combustibles fòssils. També ha recordat que de manera casolana es pot convertir en sabó per rentar la roba i per fer espelmes aromàtiques.


Foto: Un dels nous contenidors de recollida d'oli / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]