hola

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia R3 de Rodalies. La companyia ha informat en un comunicat que inicia els tràmits de licitació de l’actuació que compta amb un pressupost de 3,23 milions d'euros (IVA inclòs) i un període d’execució dels treballs de 16 mesos

Renfe explica que per dotar d’accessibilitat a l’estació, s’executarà un nou edicle adjacent a l’edifici, amb rampes i ascensor adaptat; mentre que es prolongarà la longitud de l’andana fins als 210 metres. També es realitzaran treballs per al recrescut de l’andana que permetrà eliminar el desnivell existent, s’hi instal·larà una nova marquesina i es renovarà la il·luminació i els paviments per millorar-ne la seguretat i accessibilitat. Finalment, s’adequaran els espais interiors existents en l’actual edifici per adaptar-los a les necessitats tècniques i comercials.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que aquesta actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i ha recordat les dificultats que representa l'actual estació així com les andades per pujar o baixar del tren. 
També ha expressat que és una obra "esperada" i ha mostrat la seva satisfacció perquè s'executi finalment aquesta "demanda ciutadana".

L’estació de Santa Perpètua de Mogoda -La Florida és una de les dues amb què compta el nostre municipi i per ella hi passen cada dia 1.116 viatgers. L’altra estació (Santa Perpètua-Riera de Caldes), construïda per Renfe i inaugurada el 25 de juny de 2022, dona servei a la línia R8 i és utilitzada per 340 viatgers a diari.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte ‘Transformem Rodalies’, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei. ‘Transformem Rodalies’ preveu programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.


Foto: L'estació de La Florida de la R-3 millorarà l'accesibilitat i s'instal·larà un ascensor / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]