hola

Mossèn Ramon Buxarrais va presidir aquest dimarts 12 de desembre una missa a l'església de Santa Perpètua coincidint amb el seu 94è aniversari. Molts ciutadans van assistir a l'ofici religiós i van poder conversar i felicitar a Mn Buxarrais, que va néixer al nostre municipi el 12 de desembre de 1929. Aquest mes de desembre també es compleix l'aniversari del seu ordenament com a sacerdot que va ser el 17 de desembre de 1955 a Barcelona i la diada de Sant Esteve va celebrar la seva primera missa solemne a Santa Perpètua de Mogoda. Mossèn Buxarrais ha exercit com a sacerdot en el bisbat de Barcelona i ha estat missioner a Xile. Essent rector de Granollers, va ser nomenat bisbe de Zamora, entre 1971 i 1973, i bisbe de Màlaga de 1973 a 1991. Després de 18 anys al capdavant de la diòcesi, el 1991 va renunciar al càrrec, i va marxar a Melilla per exercir de capellà. A Màlaga va escriure sobre els excessos de les festes de societat de la Jet set de Marbella i va tenir gran difusió una homilia on denunciava i desqualificava a aquella gent pel seu malbaratament, dient que “les rialles dels rics semblen ofegar els crits dels pobres”, segons expliquen els Amics de Mossèn Buxarrais en un escrit. A Melilla es va retirar a un centre assistencial , confiat a les Filles de la Caritat. A la residència hi vivien 140 ancians i 115 infants. Allà comença també la tasca de visitar les presons i ajudar tant com li és possible als més humils. Està obert a rebre col·laboracions i la seva tasca humanitària el fa anar sovint al mateix Marroc. L'Ajuntament de Santa Perpètua a través de la Regidoria de Cooperació va col·laborar amb diversos projectes solidaris.

Mossèn Ramon Buxarrais explicava que es trobava "molt bé" a Santa Perpètua acompanyat d'amics i vaexpressar que tenia "molts records de Santa Perpètua".Buxarrais va recordar que va estar més de 26 anys col·laboran amb les fillles de la Caritat a Melilla, un dels projectes en el que va participar l'Ajuntament.

Els Amics de Mn Buxarrais afirmen que "no cal dir que és ben conegut i molt estimat per la gent de Santa Perpètua. Tot i la seva voluntat d’exercir i residir en llocs ben apartats, sempre ha conservat i estimat les seves arrels. Ha estat proper a la seva família i és amic dels amics i coneguts del nostre poble. El seu testimoniatge és molt valorat i estimat per tothom qui el coneix".


Foto: Al finalitzar l'acte els amics de Mossèn Ramon Buxarrais es van fer una foto de família / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]