hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha mantingut una reunió amb el director de l'Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, la tinent d'alcaldia, Laura Oliver, i la directora de Planificació Urbanística i avaluació ambiental estratègica, Teresa Mira, van exposar al responsable de l'Agència Catalana de Residus el projecte del nou sistema de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

El Consistori ja ha aprofitat les diferents subvencions que posa a l'abast la Generalitat per aquest projecte i, en aquesta reunió, l'administració autonòmica va passar el contacte de la persona responsable de zona per si l'Ajuntament necessita fer-hi alguna consulta o assessorament. Des de Santa Perpètua s'ha fet la proposta a la Generalitat d'una campanya televisiva per reforçar la bona separació de residus ja que es tracta d'un tema global.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha qualificat la reunió de "trobada cordial" amb els responsables de la Generalitat als quals els va proposar fer una campanya de residus a televisió per tal que arribi al màxim de famílies. Garcia ha agraït l'acompanyament ofert per la Generalitat en aquest nou projecte i ha assegurat que després de la reunió "ens reafirma que anem pel bon camí".

L'any 2024 la taxa de residus tindrà una doble imposició. El rebut de l'Ajuntament passarà de 111 a 117 euros que correspon a l'increment del 2,5% més un 3,35% pel que fa a la penalització de la Generalitat per la baixa qualitat de la separació de residus que fem. El Consell Comarcal també emetrà un rebut pel tractament de residus, que en cas de Santa Perpètua, suposarà un rebut de 48,40 euros per domicili.

L'alcaldessa ha recordat que el nou model en la gestió dels residus municipals s'implantarà al llarg de 2024 amb la instal·lació de nous contenidors intel·ligents i tancats. Aquest nou model permetrà al 2025 crear una taxa justa per a la ciutadania que separa i recicla adequadament els seus residus domèstics. Isabel Garcia ha explicat que "amb el registre de l'obertura dels contenidors es podrà establir aquesta nova taxa ajustant-la al bon o mal ús que cada família faci".

La primera edil ha apuntat que la nova Llei de Residus obliga als ajuntaments a que la taxa de residus faci front al 100 per cent del cost del servei de recollida, transport i tractament de residus amb l'objectiu de reduir la generació de residus i promoure una correcta separació i reciclatge per afavorir el medi ambient, la salut de les persones, l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.


Foto: La reunió es va desenvolupar a l'Agència Catalana de Residus / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]