hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda fa una crida a persones de Santa Perpètua d'orígens diversos que hagin fet algun procés migratori en algun moment de la seva vida i vulguin compartir les seves històries de vida. La cridas'ha fet coincidint amb el 18 de desembre que és el Dia Internacional de les Persones Migrades.

Aquesta efemèride va ser proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 4 de desembre de l’any 2000, davant “l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrades, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrades”.

El consistori perpetuenc treballa amb la idea de fer palesa la diversitat d'orígens i d'històries de vides dels perpetuencs a través d'activitats que s'anirien dissenyant al llarg dels propers mesos per tal d'estrenar-se d'aquí un any per commemorar el Dia Internacional de les Persones Migrades. Les persones interessades en el projecte, de totes les edats i orígens, es podran apuntar a través d'aquest formulari per rebre més informació i veure com podran explicar el seu procés migratori.

La regidora de Joventut i de Comunicació, Tamar Zamora, ha fet la crida a aquelles persones que vulguin compartir la seva experiència com a migrades. Zamora ha apuntat que la idea inicial és elaborar una exposició, però que tot dependrà de la resposta ciutadana. "La diversitat cultural i la diversitat d'orígens que té Santa Perpètua enriqueix la nostra cultura i la nostra societat", ha afirmat Tamar Zamora que ha expressat que "explicar històries de vida és el que fa apropar aquestes persones a la societat i ajuda a desmitificar la figura de la persona migrada de països pobres".

La regidora de Ciutat Diversa, Sandra Gómez, ha explicat que "la crida es fa no només a persones vingudes d'altres continents sinó també a aquelles que van venir des d'altres comunitats d'Espanya i aquelles que van migrar a Europa i a Amèrica" i que van retornar.

La regidora de Joventut i de Comunicació, Tamar Zamora, ha avançat que la crida comença ara i l'objectiu és al mes de febrer saber quantes voluntàries hi ha per poder dissenyar el producte que s'elaborarà.

Foto: El 2022, l'acte del Dia de les Persones Migrades va ser una taula rodona organitzada amb SPSolidàriaJosep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]