hola

Benestar Animal ha fet públiques dades de Santa Perpètua de 2023. Al llarg de l'any passat s’han recollit 35 gossos abandonats al carrer, 143 gats, una fura i quatre exemplars d’altres espècies.

Entre els gossos s’han adoptat disset, s’han recuperat set i s’han trobat morts tres. Per Help Guau, que és l’empresa que té contractada l’Ajuntament com a servei de recollida i adopció, han passat set gossos. Pel que fa als gats, s’han adoptat vint, s’han recuperat quatre, s’han localitzat morts 36 i han passat nou per Help Guau. Segons Benestar Animal, “entre els animals recollits hem registrat 39 gats i gossos morts per malaltia i causes diverses”. L’Ajuntament té registres de que s’han esterilitzat 79 gats i setze gossos. El Consistori destaca la feina que a la localitat realitza l’associació Moguda Gatuna amb la recollida de gats i la facilitació d’adopcions. Si alguna família opta per l’adopció, a Moguda Gatuna podran rebre assessorament sobre les cures, atencions i responsabilitats que comporta tenir un gat a casa. Podeu contactar a info@mogudagatuna.org.

Els animals de companyia no són joguines

Santa Perpètua de Mogoda és una ciutat que té cura dels animals. Per això en aquestes dates de Nadal i Reis recordem que un animal no és una joguina i que s’ha de fer una gran reflexió abans de regalar-ne algun. Les dades a nivell estatal són molt rellevants, un de cada tres gossos i gats dels que es regalen en aquestes dates, que són més de 50.000, acaben abandonats uns mesos més tard.

L’Ajuntament de Santa Perpètua vol conscienciar la ciutadania sobre la responsabilitat que suposa tenir un animal de companyia que passa a ser un membre més de la família. Un animal aporta molts beneficis al nucli familiar però requereix molta atenció i una inversió de diners i de dedicació important. L’educació de qualsevol animal necessita temps i paciència; la inversió econòmica és cara perquè segons el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient mantenir un gos costa uns 900 euros anuals i un gat més de 500 euros a l’any; necessiten revisions al veterinari; i l’estil de vida de la família ha de garantir les necessitats de l’animal, en el cas dels gossos sortir freqüentment al carrer, tenir un espai adequat i tenir en compte si ens el podrem endur en estades de vacances.

Si es decideix regalar un animal, els experts recomanen adoptar-lo d’una protectora ja que tenen uns protocols perquè l’animal no sigui tractat com un regal i estudien si les persones que el volen adoptar encaixen en qüestions bàsiques per a la vida de l’animal. Una qüestió molt important és explicar dins del nucli familiar que es tracta d’un nou membre i no pas un regal i es recomana no fer coincidir la seva arribada amb els dies tradicionals per fer regals.
L’esterilització, la identificació, l’educació i l’adopció són les quatre estratègies més importants per prevenir i minimitzar l’impacte de l’abandonament d’animals de companyia.


Foto: Benestar Animal recorda que els animals de companyia no són joguines / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]