hola

 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez; i el  president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Rafael Güeto, han assistit aquest dijous 11 de gener a la posada en marxa del nou servei de Deixalleria Mòbil. L'acte s'ha celebrat al parc de Miquel Segura, que acollirà aquest servei el segon dijous de cada mes. La propera visita serà el dijous 18 de gener al parc Central a l'alçada del passeig de la Florida en horari de 9 a 13 hores.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que amb aquesta iniciativa "ens marquem com a objectiu l'increment del reciclatge i la recuperació de residus" i apropar el servei a la ciutadania per facilitar la correcta separació de residus. També va recordar que "no estem en una bona situació" en la recollida de residus i "hem de posar tots els mitjans i eines per facilitar a la ciutadania que faci i s'acostumi a fer un bon reciclatge".

La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, va informar que, en el marc del nou model de gestió de residus que s'implantarà aquest any 2024, una de les principals accions és apropar la Deixalleria a la ciutadania. Les persones sense vehicle tenen dificultats per accedir a la Deixalleria, que es troba fora del nucli urbà i "ens estem trobant situacions en què, per exemple, petits electrodomèstics o fluorescents o eines que tenim a casa acaben al contenidor de resta" i no arriben a la deixalleria. "Actualment no arribem al 40% de separació en origen al municipi i aquesta dada l'hem de canviar", segons destaca Jiménez que afegeix que "hem d'aconseguir incrementar el nostre percentatge de separació i recuperació i ser un municipi de capçalera en aquest sentit".

La Deixalleria Mòbil visitarà el segon dijous de cada mes el parc de Miquel Segura (La Creueta) i el tercer dijous de cada mes el passeig de La Florida amb l’avinguda de l’Onze de Setembre (parc Central). S'ubicarà també el primer dissabte de cada mes al passeig de Can Taió (Mas Costa) i el quart dissabte de cada mes al carrer de Pablo Picasso amb Rovira Virgili (Can Folguera). "Amb aquesta distribució s'arriba pràcticament a tots els barris o bé ens apropem i combinen dies laborables i caps de setmana " per arribar a la ciutadania "amb diferents hàbits o diferents generació", segons expressa Jiménez, que també ha comentat que "l'ús de la Deixalleria mòbil comptabilitza per a possibles bonificacions de la taxa de residus"

El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Rafael Güeto, va agrair a l'Ajuntament de Santa Perpètua "la seva voluntat de fer passos endavant per millorar la recollida selectiva dels residus". Va explicar que uns dels objectius de la Deixalleria Mòbil és apropar aquest servei a la ciutadania i va destacar també que, a banda d'aquests quatre dies al mes de visita, la Deixalleria Mòbil també s'aproparà els centres educatius "per fer aquesta part pedagògica que pensem que és molt important".

La Deixalleria Mòbil pot recollir tots aquells materials que no correspon dipositar en els contenidors habituals, i que també es poden reciclar o bé se’ls aplica un tractament adequat. Al vehicle s’hi podran dipositar fluorescents, bombetes, esprais, piles, bateries de cotxe, pintures, dissolvents i tòners, petits electrodomèstics, olis vegetals, roba, sabates, ferralla, fusta de petites dimensions, telèfons mòbils, aparells informàtics, cables elèctrics, càpsules de cafè, radiografies, CD i DVD.

La Deixalleria Mòbil recollirà objectes petits, alguns dels quals es poden aportar a les Minideixalleries, però per desprendre's de mobles i andròmines cal continuar fent l'aportació directa a la Deixalleria Municipal o demanar el servei de recollida a través del Telefonet.


Foto: Jésica Jiménez, Isabel Garcia i Rafael Güeto, durant la presentació del nou servei / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]