hola

 

L’ONGD SPSolidària ha estrenat el documental Cosint futur que explica el projecte del Centre de Formació i Capacitació de les Dones Salma Sidi Moulay Ali que ha construït l’entitat al campament de refugiats sahrauís de Tifariti, a la zona algeriana de Tindouf. L’àudiovisual es pot veure al canal Youtube de l’entitat.

El reportage intenta explicar la necessitat de projectes com aquest per a les dones sahrauís. Ha estat elaborat per Enguia Afdallah, una de les nenes que durant estius va viure a Santa Perpètua gràcies a participar en les Vacances en Pau.

El centre ofereix formació a dones joves del campament que els pot proporcionar un futur professional, al mateix temps que contribueixen al manteniment de la comunitat. El curs és de tres mesos de durada i a cada edició es formarà vuit dones sobre tall i costura. Dues dones són les docents i al mateix temps, es produeix vestimenta de grans i petits per tal d’aconseguir els ingressos suficients per anar reposant el material fungible que vagi necessitant el centre.
El projecte, de 16.110 euros, ha estat possible gràcies a la subvenció del 68% del cost per part de l’Ajuntament de Santa Perpètua en la convocatòria 2023. La contrapart ha contribuït amb 3.560 euros i SPSolidària amb 1.600 euros.


Foto: Una de les primeres promocions del centre de costura d’SPSolidària / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]