hola

Representants d'una desena d'entitats de Santa Perpètua van participar a la formació Abordatge comunitari de les violències masclistes en espais de lleure que es va celebrar al Centre Cívic Can Folguera aquest 30 de gener en el marc de l'Escola d'Entitats. Aquest espai agrupa les diverses formacions que al llarg de l’any ofereix el Punt de Suport associatiu i recull les propostes fetes per les pròpies entitats. En aquesta primera formació van participar l'AAVV Gaudeix Mas Costa, CREM, Espiral Catalunya, Ball de Gitanes, Cineclub Cisco Mosenya, Residu Zero, Club Natació Santa Perpètua, Grup de Diables, Grup de Gegants i Bandolers Perpetuencs. El dinamitzador d'aquesta primera activitat va ser Pau Zabala, de l'Observatori Noctámbul@s.

L'Escola d'Entitats ja té programades altres formacions durant aquest any: les obligacions legals de les entitats, voluntariat i difusió amb material audiovisual. La programació del primer semestre de és fruit del buidatge realitzat en el marc d’una consulta realitzada a les entitats que van expressar la necessitat que la formació fos sobre aquests aspectes.

La regidora de Participació i Acció veïnal, Sandra Gómez, ha destacat que l'Escola d'Entitats neix com espai directe de formació que ja venia oferint l'Ajuntament a les entitats. També ha posat en valor la formació en la lluita d'actituds i violències masclistes en l'àmbit del lleure. Gómez ha recordat que l'Ajuntament instal·la punts lila en grans esdeveniemnts i disposa d'un protocol clar per activar si es dona algun cas, però que "les entitats que organitzen activitats lúdiques han de saber com actuar si es registra algun cas i, és una formació que han demanat les mateixes associacions".

El Punt de Suport Associatiu també ofereix assessorament continu a les entitats. Aquest espai d’entitats es troba ubicat al Centre Cívic de Can Folguera.


Foto: L'activitat es va desenvolupar al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]