hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda forma part de la Taula comarcal de les energies renovables del Vallès Occidental integrada pel Consell Comarcal i els consistoris de la comarca. Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que planteja la transició energètica.

La primera sessió de la taula va comptar amb la participació de la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, qui va explicar en quin punt es troba el desenvolupament del Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER.

El regidor de Transició Energètica i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández ha destacat que aquesta taula promou la coordinació dels ajuntaments de la comarca davant la implementació de les energies renovables al territori. Segons dades del Consell Comarcal, el Vallès Occidental és la comarca de Catalunya amb major potencial de generació fotovoltaica a cobertes i teulades, mentre que el potencial a terra de la comarca està molt limitat per escasses zones compatibles amb la implementació d’instal·lacions fotovoltaiques. Sergi Hernández ha explicat que "s'ha començat a planificar la instal·lació de cobertes fotovoltaiques a cobertes d'indústries, edificis i equipaments municipals".

El regidor de Canvi Climàtic i Transició energètica ha explicat que l'Ajuntament de Santa Perpètua treballa en aquest àmbit des que es va anunciar aquest pla territorial d'implantació d'energies renovables i cooperarà amb el projecte i ha reivindicat "la instal·lació d'energies renovables a les cobertes preservant també el territori". Hernández ha subratllat que "la implantació d'energies renovables ha de preservar els espais naturals del municipi com els camps de conreu destinats a l'agricultura i la ramaderia".

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER, ha de definir els criteris per a la implementació d’instal·lacions d’energia fotovoltaica a Catalunya i a cada comarca. Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’han coordinat les aportacions dels ajuntaments en el procés d’elaboració del PLATER en la fase de consulta prèvia. El PLATER finalment contemplarà, també, la implantació de l’energia fotovoltaica en cobertes, tal com van demanar els ajuntaments vallesans i el Consell Comarcal.

La Taula comarcal de les energies renovables s'ha constituït al gener / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]