hola

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte executiu d’instal·lació de la zona de baixes emissions (ZBE) a Santa Perpètua de Mogoda, que presenta un pressupost de 390.148,89 euros. L'objectiu és posar-la en marxa abans de finals de 2025.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha rebut una subvenció de 200.000 euros del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, a través dels fons europeus Next Generation, per a aquest projecte que s’ha d’implantar abans que finalitzi l’any 2025.

El regidor de Mobilitat, Albert Bonàs, ha explicat que amb aquest projecte “es busca reduir les emissions contaminants i millorar la qualitat de l’aire, així com fomentar l’ús de formes de transport més sostenible com el transport públic, la bicicleta o anar a peu” i afegeix que “amb aquesta iniciativa s’aspira a crear un entorn més saludable, sostenible i amable per al veïnatge de Santa Perpètua”.

Al municipi s’implantaran dues ZBE. La primera engloba el nucli urbà i la segona, el barri de la Florida, que ocuparan una superfície d’1,8 km2 i el 70,43% del que representa el nucli urbà. A l’interior de les zones de baixes emissions s’estima que resideixen uns 19.000 habitants. Tres de cada quatre residents de Santa Perpètua es troben dins de les dues ZBE dissenyades.

El projecte d’implantació de les ZBE preveu la instal·lació de 24 punts de control amb càmeres de reconeixement de matrícules i de control de trànsit, setze s’ubicaran al nucli urbà i vuit, a la Florida. La intenció és que durant el 2024 s’instal·li al nucli urbà i el 2025 al barri de la Florida i es comencin a fer proves. L’Ajuntament redactarà una ordenança. La Regidoria de Mobilitat també vol continuar amb la pacificació del trànsit amb noves zones de vianants i desenvolupar zones d’aparcament externes a la ZBE.

El 18 de març de 2022, l’Ajuntament de Santa Perpètua es va sumar a l’Acord per a la Millora de la Qualitat de l’Aire a Catalunya que preveu que tots els municipis de més de 20.000 habitants, entre ells Santa Perpètua, abans d’acabar l’any 2025 hauran de tenir zones de baixes emissions (ZBE). Santa Perpètua forma part de la Zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric pel que fa al contaminants de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) i de diòxid de nitrogen.

Bonàs ha destacat la “necessitat de reduir la contaminació al municipi mitjançant la disminució de l’ús de vehicles privats i la promoció de la mobilitat activa i el transport públic”.


Foto: Un vehicle amb una etiqueta eco de baixes emissions / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]