hola

El mes de gener ha tancat a Santa Perpètua amb una temperatura màxima de 22,9 graus registrada durant la setmana del 22 al 28 de gener. La mínima en canvi es va registrar els primers dies de l'any i va ser de -0,4 graus, segons dades de l'estació meteorològica situada a la Casa Consistorial.

Durant molts dies de gener ha donat la sensació d’haver arribat la primavera, amb temperatures més altes del que correspon a aquesta època de l'any.Tot i que ens trobem de ple en els dies climàtica-ment més freds de l’any, el potent anticicló càlid centrat sobre la península Ibèrica ha provocat aquest ambient amb temperatures suaus.

Segons informa la Generalitat entre el dimecres 24 i el dijous 25 de gener, 32 de les 158 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) i de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) amb més de 20 anys de dades han registrat la seva temperatura més alta en un mes de gener. Són estacions situades sobretot a les comarques del prelitoral, així com a punts de l’interior i del Pirineu.

L'estació meteorològica de Santa Perpètua va entrar en servei el passat estiu i permet mesurar en temps real la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica, el vent (direcció, intensitat, ràfegues), la pluja i la seva intensitat, l’evapotranspiració, la radiació solar i les hores d’insolació o l’índex de radiació ultraviolada, entre d’altres paràmetres. A través de la pàgina web municipal es pot accedir a les dades.

Sequera

En l’actual context de greu sequera també preocupa que pràcticament no ha plogut. A Santa Perpètua, al gener es van registrar 31,2 litres per metre quadrat. El dia que més va ploure va ser el 5 de gener coincidint amb la cavalcada de Reis. Aquesta situació fa que el Govern de la Generalitat hagi declarat avui l’emergència que entrarà en vigor la propera setmana,


Foto:L'estació meteorològica està ubicada a l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]