hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat s'ha apropat a diversos centres educatius de la localitat amb la col·laboració de la colla de La Ferradura rovellada. La colla ha portat un carro i un cavall que han mostrat als escolars que han pogut veure'l de prop, tocar-lo i fins i tot fer una volta damunt del carro.

D'aquesta manera, l'entitat vol ensenyar els infants que la tradició dels traginers perpetuencs ve de lluny quan els cavalls eren els animals que servien per treballar al camp, com a mitjà de transport de mercaderies i de persones i com a opció de lleure. Al mateix temps, la Societat de Carreters ofereix l'oportunitat de conèixer aquest animal en un ambient segur.

Aquest any 2024 les visites s'han fet a tres centres convidats a participar a la passada amb un carro per a deu infants que han estat el Col·legi Sagrada Família, les escoles La Florida i Bernat de Mogoda i l'Escola Bressol Municipal Can Folguera. Aquestes visites també volen arribar a les famílies per tal que cada cop hi hagi més seguidors de la festa de Sant Antoni Abat i dels Tres Tombs i faci que la ciutadania se la senti com una festa especial de Santa Perpètua.

El president de la Societat de Carreters, Joan Mestres, ha agraït la predisposició de la colla de la Ferradura Rovellada que està encantada de fer aquestes visites a les escoles del municipi. Mestres s'ha mostrat emocionat per la resposta dels infants de tots els centres pel seu entusiasme, però especialment les impressions dels més petits, els de l'escola bressol municipal Can Folguera.

L'objectiu de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat era fer arribar aquesta festa i aquesta tradició declarada festa d'interès local per l'Ajuntament de Santa Perpètua perquè cada cop més famílies la sentin com a seva i l'esperin per gaudir-la. Joan Mestres, que sempre insisteix que la festa és de Santa Perpètua i no només de l'entitat, ha agraït la bona predisposició de les direccions de les escoles a l'hora de programar aquestes visites.


Foto: Un moment de la visita a l'EBM Can Folguera / EBM Can Folguera

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]