hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha pres part a un espai de diàleg convocat per la Diputació de Barcelona des de l'Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat. Es tracta d’un espai de diàleg comarcal amb alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores dels àmbits de serveis socials, convivència, diversitat i cicle de vida (infància, adolescència, joventut i gent gran) per compartir reptes i identificar necessitats.

En la trobada hi van participar la presidenta delegada de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell; el Diputat delegat de Joventut, Javi Silva i la Diputada delegada de Cures i Cicle de vida, Filo Cañete. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va presidir la sessió que es va celebrar al Consell Comarcal del Vallès Occidental l'1 de febrer.

Aquesta és la primera d’una sèrie de trobades periòdiques que han de servir per conèixer les necessitats del territori, compartir els reptes en aquests àmbits i sobretot per identificar les necessitats concretes a les quals pot donar suport la Diputació.

La presidenta de l'Àrea de Drets de la Ciutadania i Serveis a les persones, Ana Bajo, ha expressat que en aquesta reunió Santa Perpètua va exposar la problemàtica actual amb la manca d'empreses de transport per fer el servei entre la localitat i els centres d'ocupació per a persones amb diversitat funcional i va demanar si la Diputació podia oferir alguna solució més enllà de subvencions. Bajo ha explicat que una línia de la Diputació és ampliar els recursos de suport a persones cuidadores no professionals de persones amb discapacitat i la regidora insisteix que "un suport és que els pares no hagin de fer de transportistes".

En aquest mateix sentit va intervenir la gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Carrés, demanant sinergies i tenir i estalviar recursos. La presidenta de l'Àrea de Drets de la Ciutadania i Serveis a les persones, Ana Bajo, ha apuntat que crear línies de transport adaptat que puguin donar servei a diferents localitats fins a un centre d'ocupació podria ser una bona aposta. Bajo ha insistit que "no hi ha hagut resposta però continuem treballant en la línia que algú ens doni el suport suficient per poder tornar a oferir el transport adaptat".

Precisament arrel d'aquesta trobada va sorgir una reunió que mantindrà avui l'Ajuntament de Santa Perpètua amb altres consistoris al Consell Comarcal del Vallès Occidental per tractar en exclusiva aquest problema del transport adaptat de persones amb diversitat funcional fins als centres d'ocupació.


Foto: Trobada de Serveis Socials al Consell Comarcal / CCVOC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]