hola

El Consell Comarcal del Vallès Occidental demanarà a la Diputació de Barcelona una subvenció per poder redactar un estudi sobre el transport adaptat als centres ocupacionals de la comarca. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, en una reunió convocada per la Diputació de Barcelona des de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat l’1 de febrer, va posar sobre la taula el problema que genera la manca d’empreses que facin aquest servei a les persones usuàries dels centres ocupacionals per a persones amb diversitat funcional.

Aquest és un problema que pateix Santa Perpètua i altres municipis vallesans ja que malgrat fer diverses licitacions, les empreses de transport no es presenten. Així són les famílies les que s’estan organitzant per dur els seus fills i filles a aquests centres ocupacionals. L’Ajuntament de Santa Perpètua està donant suport a les famílies afectades amb subvencions econòmiques, però insisteix que les administracions competents haurien de modificar la normativa perquè el transport adaptat als centres ocupacionals sigui obligatori, cosa que actualment no ho és.

La presidenta de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Serveis a les persones, Ana Bajo, va preguntar a la Diputació si podria entrar dins de la línia que té per ampliar els recursos de suport a cuidadores no professionals de persones amb discapacitat, ja que creu que “un suport és que els pares no hagin de fer de transportistes”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i representants dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda es van reunir el 6 de febrer a Ripollet per tractar sobre aquest tema especialment i altres qüestions. El Consell Comarcal va anunciar que demanarà una subvenció a la Diputació per fer un estudi que determini quina és la situació dels centres ocupacional vallesans i d’on són les persones usuàries. L’objectiu és poder fer una licitació conjunta del servei de transport adaptat que doni servei a les diferents localitats.

La regidoria Ana Bajo ha explicat que “aquesta licitació conjunta podria reduir recursos econòmics perquè seria un mateix autobús per a diversos municipis i també suposaria una reducció d’emissions de gasos contaminants”. Ana Bajo ha avançat que aquesta possible solució “va per llarg” perquè primer s’ha de licitar la redacció de l’estudi que determinarà com s’hauria de fer la licitació del transport adaptat i després fer la licitació del servei.


Foto: Trobada comarcal que ha tractat el transport adaptat / Consell Comarcal

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]