hola

Aquest 7 de febrer ha entrat en servei el primer ascensor públic de Santa Perpètua que elimina el gran desnivell existent entre el carrer de Genís Sala i el carrer de Rafael Casanova. L'ascensor està situat en el nou edifici d'habitatges i a tocar de les escales que hi ha per accedir a peu d'un carrer a un altre.

Aquest és un projecte que es va gestar el 2006 quan l’Ajuntament va signar un conveni per al desenvolupament del Pla de millora urbana de la illa compresa entre els carrers de Genís Sala, de Rafael Casanova, de Cristòfol Colom i de Lluís Millet amb els titulars dels terrenys i el promotor de l’obra.

La crisi de 2008 va paralitzar la promoció d’habitatges durant molts anys fins que el 31 de desembre de 2022 es va sol·licitar recuperar el permís d’obres per a la construcció de l’edifici on s’ha instal·lat aquest ascensor públic. Les persones amb mobilitat reduïda, amb cotxets d’infants, carrets de la compra o persones grans d’aquesta zona són les persones a qui es dirigeix majoritàriament aquesta nova instal·lació. Aquest ascensor permetrà superar aquesta barrera arquitectònica i evitarà desplaçaments fins a la Rambla o l’avinguda de Barcelona que fan el trajecte molt més llarg. En aquest espai hi ha unes escales també. L’ascensor públic està instal·lat entre les escales i enganxat al nou edifici d’habitatges.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Navarro, ha destacat que “Santa Perpètua posa en marxa el primer ascensor públic que millorarà l’accessibilitat en aquesta zona”. Navarro ha repassat l’històric d’aquest projecte que data de 2006 amb una crisi immobiliària i econòmica entremig i on després de passar per dos propietaris diferents, la promoció l’ha acabat l’empresa inicial, Iniciatives Nilo.

El regidor d’Urbanisme ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per que se’n faci un bon ús d’aquest ascensor públic, el manteniment del qual correspon a l’Ajuntament.

Foto: L'alcaldessa amb els regidors d'Urbanisme i Mobilitat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]