hola

Renfe ha licitat aquesta setmana el contracte de les obres per millorar l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida, de la línia R3 de Rodalies. El projecte compta amb un pressupost de 3,23 milions d'euros i preveu un període d’execució aproximat de 16 mesos una vegada s’iniciïn els treballs, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Renfe explica que per dotar d’accessibilitat a l’estació, s’executarà un nou edicle adjacent a l’edifici, amb rampes i ascensor adaptat; mentre que es prolongarà la longitud de l’andana fins als 210 metres. També es realitzaran treballs per al recrescut de l’andana que permetrà eliminar el desnivell existent, s’hi instal·larà una nova marquesina i es renovarà la il·luminació i els paviments per millorar-ne la seguretat i accessibilitat. Finalment, s’adequaran els espais interiors existents en l’actual edifici per adaptar-los a les necessitats tècniques i comercials.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar quan Renfe va anunciar el projecte que aquesta actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i va recordar les dificultats que representa l'actual estació així com les andanes per pujar o baixar del tren. 

L’estació de Santa Perpètua de Mogoda -La Florida és una de les dues amb què compta el nostre municipi i per ella hi passen cada dia 1.116 viatgers. L’altra estació, construïda per Renfe i inaugurada el 25 de juny de 2022, dona servei a la línia R8 i és utilitzada per 340 viatgers diàriament..

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte ‘Transformem Rodalies’, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei, segons informa Renfe. ‘Transformem Rodalies’ preveu programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.
 
En matèria d’accessibilitat, Renfe està executant les obres per posar al dia estacions estratègiques de la xarxa com són les d’Arc de Triomf, Molins de Rei, Mollet-Sant Fost, Ocata o Vacarisses-Torreblanca. La inversió global d’aquestes cinc actuacions s’acosten als 20 milions d’euros. A aquestes, a més, cal afegir les obres d’accessibilitat finalitzades en els tres darrers anys en estacions com Bellvitge, Cerdanyola Universitat, Vacarisses o Vilafranca del Penedès.


Foto: Estació de La Florida de la línia R-3 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]