hola

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 744.150 euros el contracte de serveis per a la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària de Rodalies entre el Vallès Occidental y el Vallès Oriental a la empresa TPF Getinsa Euroestudios SL, segons s'ha anunciat en la Plataforma de Contratación del Estado. El termini de redacció de l' estudi és de 30 mesos, segons ha informat el ministeri en un comunicat.

Aquest estudi consisteix en la definició i l'anàlisi de les alternatives tècniques que es puguin plantejar per establir una nova connexió de Rodalies entre les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R-4) i la línia Papiol-Mollet (R-8), que compta amb l'estació Santa Perpètua-Riera de Caldes . Així mateix, el contracte inclou la realització d'un estudi de viabilitat d'una nova estació de la línia R8 de Rodalies a Ripollet.
La connexió de la R-4 i R-8 de rodalies permetria viatjar en tren entre Santa Perpètua i Sabadell o Terrassa.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb per donar resposta a les necessitats d'una creixent demanda de la xarxa de Rodalies.

L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental. Així mateix, per complir la legislació vigent, el contracte inclourà la redacció d'un estudi de viabilitat de l'actuació.

El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.

L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 i a les necessitats de mobilitat quotidiana de la ciutadania per mitjà de modes de transport sostenible, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental .

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]