hola

La posada en marxa del nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) que la Generalitat ha construït al Recinte firal de Santa Perpètua està prevista per als mesos d'abril o maig, segons ha informat l'administració autonòmica a l'Ajuntament de Santa Perpètua. L'inici d'activitat assistencial en aquest nou equipament s'endarrereix respecte de les previsions inicials que s'havien anunciat per a primers de 2024 ja que l'obra havia d'estar enllestida al desembre de 2023.

Les obres d'aquest centre sanitari, promogudes per l'ICS i adjudicades a l’empresa Constructora D’Aro per un import de 2.135.153,46 euros, van començar al maig de 2023. El CUAP ocupa una superfície de gairebé 900 metres quadrats. Disposa d’una edificació principal dedicada a l’àrea d’atenció assistencial i de tractaments, i una secundària, destinada a les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques. Ambdues estan unides amb un porxo que també servirà com a descàrrega i aparcament d’ambulàncies. El nou equipament és de planta baixa, a excepció d’un creixement puntual d’instal·lacions i manteniment de la coberta. El projecte també inclou la urbanització de l’espai exterior i un accés des del passeig de la Florida al nou edifici mitjançant una nova escala amb rampa i zones pavimentades de sauló i enjardinades.

Les obres han finalitzat però manca tota l'adequació interior i l'equipament que tindran els diversos serveis del CUAP. L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha informat que "l'entrada en funcionament del CUAP pateix dos mesos de retard" i que "l'ICS ha anunciat que s'obrirà entre els mesos d'abril i maig".

L'Ajuntament ha complert a fer l'ampliació del vial d'entrada a l'aparcament del complex Granja Soldevila per permetre l'accés de les ambulàncies. L'alcaldessa ha apuntat que "el Consistori connectarà la zona d'estacionament de la Granja i de la R-8" i estudia senyalitzar la zona al costat del correcan entre l'avinguda de Jacint Verdaguer i el passeig de la Florida per si fos necessària.

El nou CUAP estarà equipat per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat i vol millorar l’atenció urgent de la ciutadania dels municipis de la zona baixa del Vallès com Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda. La instal·lació donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any.

Sobre els serveis, l'alcaldessa Isabel Garcia ha insistit que "des del primer moment la Generalitat va informar que tindria l'especialitat de Radiologia, però ara esperem una reunió per tal que concretin quines altres especialitats mèdiques es donaran al CUAP".


Foto: CUAP de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]