hola

SPSolidària, en un manifest, expressa "la realitat cruel" que persisteix a Palestina i en concret a Gaza, on el conflicte bèl·lic "ha ferit de gravetat el significat de valors com la justícia i la igualtat, fins al punt de deixar cicatrius profundes i inesborrables en la concepció d’humanitat". L'ongd local explica que després de quatre mesos han estat assassinades més de 26.000 persones de les quals 7.000 són infants i 10.000 dones i afegeix que hi ha més de 100.000 persones damnificades a Gaza.

Aquest manifest assenyala SPSolidària "no només vol ser una crida a l'acció, sinó també un recordatori urgent de la nostra responsabilitat com a éssers humans de protegir la vida i els drets fonamentals d'aquells que estan indefensos".L'ongd també manifesta que la UNRWA, la principal agència humanitària a la regió, es troba en una situació desesperada a causa de la dràstica reducció de l'ajuda financera. I exhorta el Ple i la ciutadania a "unir-nos en una crida urgent per restablir i augmentar el suport financer". El manifest assenyala que "no podem permetre que les disputes polítiques obstaculitzin l'assistència humanitària vital per a una població que ja ha patit massa" i afegeix que "és inacceptable que les acusacions infundades i les disputes polítiques afectin una agència que juga un paper fonamental en alleujar el sofriment d'aquells que enfronten condicions extremes. Instem als líders polítics i a la comunitat internacional a actuar amb rapidesa i restaurar el finançament essencial per a la UNRWA".També exhorta a la societat catalana, mitjançant les seves representacions polítiques i socials, a condemnar "sense eufemismes els actes i omissions d’Israel i es qualifiquin de caràcter genocida, així com que s’investiguin les violacions de drets humans a Palestina perpetrats des de fa dècades".


Foto:L'ongd local mostra el seu suport al pobel de Palestina / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]