hola

L'exposició itinerant “Amfibis i rèptils aquàtics” dissenyada per la Fundació RIVUS, es pot visitar a la Biblioteca Municipal fins el 27 de febrer. La mostra està formada per 14  plafons a través dels quals es coneixen les espècies presents a les conques del Besòs i de la Tordera, el seu valor bioindicador i com contribuir a la seva conservació. Segons explica la Regidoria de Medi Ambient,entre els diferents continguts destaca un recull fotogràfic de les 12 espècies autòctones d’amfibis presents a ambdues conques : salamandra, tritó verd, tritó palmat, tritó del Montseny, granota verda, reineta, tòtil, granota de punts, gripau comú, gripau corredor, granota roja i gripau d’esperons. Pel que fa als rèptils aquàtics es mostren els quatre presents a Catalunya i a les nostres conques: tortuga de rierol, tortuga d’estany, serp de collaret i serp d’aigua. D’altra banda, també es destaquen espècies introduïdes detectades als nostres entorns fluvials com la granota pintada, la tortuga d’orelles vermelles i la tortuga d’orelles grogues.Els plafons s’acompanyen de figures a escala real, realitzades en resina, de les espècies més emblemàtiques.

L’exposició incorpora un codi QR des del qual es pot accedir al vídeo Línia de seguiment d'amfibis i rèptils aquàtics  on s´expliquen les principals característiques d’aquests grups faunístics, com es fa el seu seguiment i el seu valor bioindicador. L’objectiu de tots aquests materials és donar a conèixer entre la ciutadania els valors dels sistemes fluvials i la seva biodiversitat, i promoure així la seva conservació i fomentar la participació.


Foto: L'exposició es pot visitar a la Biblioteca Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]