hola

La primera setmana de febrer s’ha complert un any de l’entrada en vigor dels preus públics del servei de recàr­rega de vehicles elèctrics de Santa Perpètua. En el moment en que van entrar en vigor, les tarifes es va registrar un descens important en el nombre d’usuaris i en el de càrregues i kWh/càrrega però finalment, segons han destacat des de l'Ajuntament, el número de persones usuàries s’ha duplicat en relació a les registrades en l’any 2021. Segons dades recollides fins al 27 de novembre, al 2023 es van registrar un total de 565 usuaris únics que van realitzar 4.555 càrregues amb una mit­jana de 8,1 càrregues per usuari i un cost mitjà per càrrega de 3,5 euros. El consum acumulat és de 49.301,7 Kwh que han suposat un estalvi energètic de 61,9 tones de CO2 i 24.650,9 litres, amb un recorregut de 328.678,1 Km.

L’Ajuntament considera positiu l’establiment d’aquests preus públics ja que els ingressos permeten seguir en el camí de la sostenibilitat econòmica del servei, alhora que afavoreixen la rotació. En aquest sentit, s'ha detallat que si bé ara l'oferta de places és alta i la demanda baixa, si aquesta segueix creixent al ritme previst, serà important que hi hagi aquesta rotació. La xarxa municipal està formada per quinze equips. Aquests estan situats a les estacions de la Granja (un equip ràpid i quatre semi ràpids), Mercat Municipal (tres semi ràpids) i Can Folguera (dos semi ràpids). L’any passat es va sumar un equip semi ràpid a la Creueta, i aquest any han entrat en servei un equip semi ràpid a la plaça Nova i tres més a l'aparcament de Puig i Cadafalch.

El sistema de tarifes està dissenyat per afavorir la ciutadania de Santa Perpètua, segons ha destacat el Consistori. La càrrega nocturna és més econòmica que la diürna, fet que afavoreix a les persones residents, i els equips de menor potència, que requereixen estades més llargues com les càrregues a la nit, també són més econòmics. Segons explica l'Ajuntament, els preus públics estan molt ajustats als preus actuals de l'electricitat, però tenen en compte el cost d'inversió i manteniment. El Consistori vol promoure el vehicle elèctric i per això “estem en procés de millora contínua per tal d'ajustar els preus de les recàrregues als costos de l'energia i seguir impulsant la mobilitat sostenible”, ha manifestat.


Foto: Senyal de punts de recàrrega / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]