hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en la trobada del 15 d'abril diverses entitats i ciutadania a nivell particular mostressin el seu interès per formar-ne part d'aquest òrgan de participació ciutadana. La Regidoria de Medi Ambient va fer una crida ciutadana i va sortir efecte.

El Consistori vol reprendre al mes de maig les activitats del Consell Municipal de Medi Ambient per treballar, entre d'altres, l'imminent canvi en el sistema de gestió de la recollida de residus a la ciutat que implica també un canvi en el sistema dels contenidors que seran tancats. L'Ajuntament ha començat a treballar en el canvi de redacció dels estatuts per permetre que entitats locals de tots els àmbits puguin formar part del Consell si així ho desitgen i també per permetre la participació sense vot de ciutadans a títol particular.

La trobada del 15 d'abril va servir per poder explicar les temàtiques que són responsabilitat de la Regidoria de Medi Ambient com els residus, les olors, la sensibilització ambiental o els horts de la Plana del Molí. La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, ha fet una bona valoració d'aquesta primera reunió i ha destacat la resposta d'associacions i entitats. "Ara l'Ajuntament modificarà els estatuts per donar resposta a totes les persones i associacions que s'han mostrat interessades a treballar en el Consell Municipal de Medi Ambient", ha avançat Jiménez. La regidora de Medi Ambient ha agraït les ganes de treballar demostrades i ha recordat que "el primer serà el nou sistema de contenidors tancats que s'implantarà aquest any i sobre el qual tots els membres del consell donaran idees per informar de la millor manera".

La regidora de Medi Ambient ha subratllat com d'interessant va ser la xerrada que va donar l'activista mexicana Sara López en aquesta trobada prèvia del Consell Municipal. López és una convidada del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi. Jésica Jiménez ha apuntat que la lluita d'aquesta activista dels drets humans se centra ara en evitar la destrucció de més ecosistema natural de les comunitats indígenes maies per construir una línia de tren.


Foto: Trobada per reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família
28 Maig 2024 11:23 - RedaccióGairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va organitzar el 17è Cross Mare Isabel a la Zona Esportiva Municipal. [ ... ]

La Policia denuncia onze motoristes en una campanya
28 Maig 2024 10:40 - RedaccióLa Policia denuncia onze motoristes en una campanya

La Policia Local de Santa Perpètua ha realitzat una campanya de control de motocicletes i ciclomotors [ ... ]

El Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada
28 Maig 2024 09:54 - RedaccióEl Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional [ ... ]