hola

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades registrades al 2021. Així, Policia Local i Mossos van registrar un total de 1.238 fets penals al municipi. La xifra és inferior respecte a 2022 quan es van comptabilitzar 1.292 i encara menor a la registrada al 2021 quan es van gestionar un total de 1.388 fets penals. Del total de fets produïts, la Policia Local va tramitar 289, un 23,3%, mentre que la resta, 949 els va instruir el cos de Mossos d’Esquadra.

Entre els fets penals, destaca en 2023 un descens del 46,6% dels robatoris d’habitatges. L’any passat es van produir un total de 31 robatoris en domicilis, 27 menys que al 2022, quan es van denunciar 58. Aquestes dades formen part de les memòries de Policia Local i Mossos d’Esquadra que es van presentar durant la darrera Junta Local de Seguretat. El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Sergi Garcia, ha atribuït aquesta important reducció als resultats d’un operatiu policial coordinat en diferents municipis dels dos vallesos.

Aquestes dades dades formen part de les memòries de Policia Local i Mossos d’Esquadra que es van presentar durant la darrera Junta Local de Seguretat. El regidor ha explicat que en aquestes memòries per primera vegada s’han segregat els fets delictius que es produeixen a l’autopista AP-7, que suposen 153 fets i que, tot i que s’atribueixen a Santa Perpètua, no formen realment part del teixit i la realitat del municipi.
Els delictes contra el patrimoni són els més nombrosos amb diferència, amb més d’un miler, seguits dels delictes contra les persones,amb un total de 170 i una reducció del 14,1% respecte 2022, i dels delictes contra la seguretat viària (94) i contra la salut pública (15), entre d’altres.

Els furts són els delictes contra el patrimoni més habituals, amb 343 infraccions al 2023. Pel que fa a les estafes i als delictes vinculats a Internet, el regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que la Generalitat ha impulsat una Comissaria virtual, que permet als agents segregar aquest tipus de delictes, que van ser en total 306 fets l’any passat. Aquests delictes no tenen per què haver passat a Santa Perpètua, però sí que han estat denunciats al municipi o afecten a persones de la població.

Pel que fa als robatoris amb força, han baixat un 2,7% en general i continuen sent el més habituals els que es realitzen a interiors de vehicles, amb un total de 104.


Foto: Seu de la Policia Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta
25 Jun 2024 11:15 - RedaccióLa situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta

Santa Perpètua i altres 200 municipis del sistema Ter-Llobregat entraran en situació d’Alerta per [ ... ]

Comença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions
25 Jun 2024 10:48 - RedaccióComença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions

Aquest dimarts 25 de juny comença la temporada d’Estiu SPM. El calendari escolar finalitza aquest [ ... ]

L'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada
25 Jun 2024 09:33 - RedaccióL'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada

Juguem amb els residus és el títol del taller que tanca el proper diumenge 30 de juny la temporada [ ... ]