hola

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució Urbana de Mercaderies) s’han registrat més de 88.400 aparcaments, 10.348 usuaris i 12.811 vehicles; segons dades de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua. La zona vermella ha registrat més de 85.400 estacionaments amb una mitjana de temps d’aparcament de 54 minuts i 48 segons mentre que en la zona DUM la mitjana ha estat de 22 minuts i 31 segons. En zona vermella s’ha comptabilitzat 9.946 usuaris i 12.313 vehicles, mentre que en en càrrega i descàrrega la xifra ha estat de 911 usuaris i 996 vehicles.
Durant aquest període el major índex de rotació-70,4%- s’ha detectat a la zona vermella de la Rambla fins al carrer de Cristòfol Colom on es registren el major número de tiquets per plaça d’aparcament mentre que el menor índex s’ha registrat a la zona del Mercat al passatge Ramon Miró-7,57%. El menor número de tiquets per plaça se situa a l’avinguda de Jacint Verdaguer
Durant les darreres setmanes s’ha superat clarament la barrera dels 6.500 estacionaments setmanals, amb un pic màxim de 6.792 estacionaments la setmana del 22 al 28 d’abril 2024.

Major rotació de vehicles a la Rambla i Av. Onze de Setembre

Amb la implantació d’aquesta nova aplicació hi ha un augment de la rotació i millora de l’ocupació de vehicles, sobretot en zones com la Rambla i l’Avinguda Onze de Setembre, i s’ha eliminat el grau d’incompliment d’utilització de la zona vermella amb el sistema de rellotge manual.
El regidor de Mobilitat, Transport, Via Pública i Accessibilitat, Albert Bonàs, ha destacat que “hem establert tres objectius d’avaluació: la percepció ciutadana, la rendibilitat del servei i l’impacte a la població”. En aquest sentit afirma que “els usuaris del sistema estan encantats. Troben aparcament quan difícilment el trobaven, activen l’aparcament amb l’App molt senzillament i tenen informació que abans no tenien” i afegeix que “els comerços també han expressat que veuen molt més aparcament lliure que abans”.
L’edil manifesta que “avaluar ens possibilitarà reformular les línies d’actuació millorant prestacions del servei d’aparcament gratuït de regulació horària de zona vermella”. Una d’elles serà que aquest mes de maig “iniciarem la prova pilot” de senyalització horitzontal i vertical de la zona taronja de 12 hores d’estacionament a l’aparcament del carrer de València.

Poques incidències

El nombre d’incidències registrades a Parkunload, l’aplicació de la zona vermella, durant els sis primers mesos de l’operació ha estat molt baix. El nombre de peticions de suport tècnic ha estat de només 24 sol·licituds en 88.400 estacionaments (0,027% ). Les temàtiques més comunes inclouen el registre i alta de vehicles, dubtes sobre la finalització o notificacions de l’estacionament, i alguns casos relacionats amb vehicles de persones amb mobilitat reduïda, zona vermella per a residents, sancions i detecció de zona. Als centres cívics s’han registrat 21 incidències.

Un total de 22 sol·licituds de vulnerabilitat digital

L’Ajuntament ha rebut 22 instàncies de vulnerabilitat digital de sol·licitud d’exempció. Pel que fa al número d’infraccions denunciades, la Policia Local ha interposat 757, la gran majoria, 652, per estacionar un vehicle en zona gratuïta amb limitació horària d’estacionament sense comprovant horari físic o telemàtic. També s’han interposat sancions per sobrepassar el límit horari d’estacionament gratuït
Els vehicles poden estacionar un màxim de 90 minuts en la zona vermella que compta amb 303 places . L’horari d’aquest estacionament és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores. La DUM disposa de 72 places

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta
25 Jun 2024 11:15 - RedaccióLa situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta

Santa Perpètua i altres 200 municipis del sistema Ter-Llobregat entraran en situació d’Alerta per [ ... ]

Comença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions
25 Jun 2024 10:48 - RedaccióComença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions

Aquest dimarts 25 de juny comença la temporada d’Estiu SPM. El calendari escolar finalitza aquest [ ... ]

L'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada
25 Jun 2024 09:33 - RedaccióL'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada

Juguem amb els residus és el títol del taller que tanca el proper diumenge 30 de juny la temporada [ ... ]