hola

Trobar un nom per a un nen o una nena és una de les tasques més difícils quan una família espera l’arribada d’un nou membre. S’ha de pensar molt, cercar, investigar. Es plantegen qüestions com veure si s’escau amb els cognoms, si serà fàcil de pronunciar per tots els membres de la família i, en moltes ocasions, si serà un nom molt comú en la seva generació.

Ja fa uns anys que l’Informatiu, gràcies a la col·laboració del jutge de Pau, Serafín Cifuentes, recopila cada any les tendències pel que fa a noms dels infants del municipi que s’han registrat en el Jutjat de Pau. Penseu que al padró municipal figuren 184 perpetuencs nascuts al 2020, mentre que les xifres del registre del Jutjat de Pau, situat a la plaça de Francesc Macià, són de 134, 70 nens i 64 nenes. Aquest decalatge es produeix perquè es pot registrar el nadó directament a la ciutat on hagi nascut.

L’any 2020 ha estat més prolífic que 2019 ja que han nascut onze infants més. Aquest 2020 que acabem de deixar enrere els noms més posats van ser Lucía, per a nenes, i Bruno, per a nens. Si fem una llista dels més escollits, comprovem que, per a nenes, Lucía s’ha posat cinc cops, tres famílies han optat per Vega, i amb dues repeticions trobem Olivia, Daniela i Bruna. Si repassem els noms per a nens de 2020, Bruno aconsegueix el primer lloc amb quatre repeticions, amb tres apareixen Jan, Èric i Àlex, i en dues ocasions també tenim Mohamed, Enzo, Biel, Lucas, Jose i Leo. Aquest dijous 14 de gener encara no s’havia inscrit cap nadó nascut aquest any ni al Jutjat de Pau ni al padró municipal / Simon Dannhauer- stock.adobe.com La comparativa de la llista dels noms més posats al 2020 respecte al 2019 deixa palès que Bruno, Èric, Jan i Leo són els noms masculins que més agraden. L’any passat Bruno es va posar quatre cops, però l’any anterior ja trobem dos. També hi havia dos Leo, dos Jan i tres Èric. Aquest 2020 ha tornat ha estar entre els més escollits Àlex, que l’any anterior no es va posar. En el cas de noms de nena més posats, la llista de 2020 no té res a veure amb la de l’any anterior. Només Vega que apareixia com a novetat i s’ha consolidat ara amb tres repeticions. El nom més posat al 2019 va ser Emma (4) i l’any passat no es va fa servir. Els Alma i Arlet (3 al 2019) i Alba, Lara, Aina i Jana (2 al 2019) han desaparegut, només trobem una Arlet.


Foto: El 2020 van néixer a Santa Perpètua 184 infants, segons consten inscrits al padró municipal  Simon Dannhauer- stock.adobe.com

0
0
0
s2sdefault