hola

Les darreres mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya prohibeixen la celebració de la Cavalcada de Reis. L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ho té tot preparat per tal que Ses Majestats puguin arribar al nostre municipi la tarda del 5 de gener, amb una proposta adaptada a la situació de pandèmia, amb un recorregut més llarg i que evitaria aglomeracions. “Malauradament, les darreres mesures aprovades per la Generalitat no permeten la celebració d'aquesta activitat i restem a l'espera de les properes mesures que aprovi el Govern català a partir del 28 de desembre”, ha detallat el regidor de Cultura, Marçal Solà, que ha afegit que “continuarem insistint per totes les vies possibles per tal de poder celebrar la Cavalcada com l'hem dissenyada perquè considerem que és la manera més segura que tots els nens i nenes puguin saludar als Reis Mags”. Malgrat tot, el regidor ha assegurat que els Reis vindran a Santa Perpètua el 5 de gener i que els nens i nenes del nostre municipi els podran saludar i ha anunciat que s'estan treballant alternatives en cas que finalment la Cavalcada no es pugui celebrar.

Marçal Solà ha valorat la incongruència d'algunes de les mesures aprovades per la Generalitat i ha asseverat que “no s'entén que els municipis no puguem organitzar una cavalcada amb un llarg recorregut, a l'aire lliure i sense caramels i altres mesures de seguretat, però en canvi sí que hi hagi la possibilitat de situar uns Reis estàtics per tal que els infants facin cua i vagin passant”. Marçal Solà ha recordat que durant la passada Festa Major, es van organitzar espectacles itinerants que van funcionar molt bé i que van permetre a la ciutadania gaudir d'una festa adaptada, malgrat la situació excepcional que vivim.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha enviat una carta a la directora general de Protecció Civil, Maria Isabel Ferrer, per sol·licitar que es reconsideri la mesura que prohibeix la realització de les Cavalcades de Reis. La primera edil al·lega que a Santa Perpètua s'ha replantejat l'activitat per tal d'adaptar-la i fer-la segura davant la pandèmia. “Creiem fermament que el nostre model pren les mesures per garantir que tots els infants vegin els Reis prop de casa o des dels balcons i finestres per evitar desplaçaments al punt de rebuda (estàtic) dels reis”, manifesta l'alcaldessa que afegeix que “us sol·licitem que es reconsiderin les mesures pels actes de la Nit de Reis, permetent fer passejades de reis (que no cavalcades tradicionals) prenent les mesures de seguretat establertes perquè així evitem mobilitat de vehicles i aglomeracions al punt estàtic dels reis, perquè creiem que en menys de 4 hores, tothom ha vist els reis, amb seguretat i prop de casa”. Isabel Garcia també especifica que la proposta de Santa Perpètua triplica el recorregut habitual, que es realitza a l'aire lliure, redueix la comitiva a la mínima expressió i, entre d'altres mesures, elimina els caramels, la rebuda i l'entrega de la clau màgica per evitar aglomeracions. L'alcaldessa també manifesta que “creiem que les mesures aprovades per garantir la seguretat de la població, es contradiuen quan la mateixa tarda-nit de reis, les famílies es poden desplaçar a centres comercials fins les 11 de la nit, i en canvi, no poden veure passar els Reis prop dels seus domicilis” i assenyala que “som coneixedors que molts municipis (més grans i més petits que nosaltres) tiraran endavant el model de passejada dels reis en vehicles i no faran els punts estàtics perquè ni són a temps de canviar el model, i perquè creuen, com nosaltres, que és un model més segur”.


Foto: El Procicat de la Generalitat no autoritza les activitats de Reis que no siguin estàtiques / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants
24 Abr 2024 14:36 - RedaccióEls Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants

L'Ajuntament de Santa Perpètua va lliurar els Premis Primavera el 23 d'abril en el marc de la Fira [ ... ]

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]