hola

El Grup d'Amics del Teatre d'Ullastrell, GATU ha guanyat el Premi Espectador de la 30a Mostra de Teatre Amateur amb l’obra Bruna que va obtenir una puntuació de 9,716. Aquesta va ser la darrera de les cinc obres a concurs i es va posar en escena el mateix dissabte abans de l'entrega del guardó.

Mateu Peramiquel i Mar Puig són els dos membres de GATU que han escrit el text i la música que es va poder escoltar en directe. Aquest és un musical protagonitzat bàsicament per infants, només hi ha dues actrius adultes. La història se centra en la Bruna que a través d'un treball d'escola en el qual explicarà la vida de la seva àvia descobreix un passat que afecta a àvia, mare i filla.

En aquesta 30a Mostra de Teatre amateur de Tàndem les altres quatre obres que competien per al Premi Espectador van obtenir aquestes puntuacions: Mamaaa!!, de Teiatròlics de Banyoles: 8,938 punts; Un joc perillós d'Onze al Teatre de Sant Quirze del Vallès: 8,547 punts; No hi ha lladre que per bé no vingui , de Tequatre de Figueres: 8,294 punts i Dones i Silenci, de la Companyia8 de Terrassa: 7,205 punts.

Vinyet Morral, la protagonista de Bruna, i Mar Puig, creadora i directora de l'obra es mostraven dissabte molt orgulloses d'aquest premi que atorga el públic.

Dissabte a l'acte de cloenda de la 30a Mostra de teatre amateur de Tàndem es va penjar el cartell d'entrades exhaurides. Al llarg d'aquesta programació s'ha registrat a cada funció unes 95 o 100 persones de públic, segons va explicar el president de Tàndem, Josep Brullet. Una Mostra que es va haver de reprogramar amb motiu de les indicacions del Procicat referents al teatre amateur.

Brullet ha recordat que tot i les dificultats s'ha dut a terme i s'ha fet bé. El president de Tàndem va reclamar a l'Ajuntament una major aposta per la cultura i va insistir que el sector cultural es troba en un moment crític.

Tàndem volia celebrar els seus 50 anys amb una gran activitat, però tot s'ha hagut d'ajornar, encara que esperen poder celebrar-ho el proper any. A la cloenda de la 30a Mostra de Teatre Amateur va assistir el president de la Federació de Grups Amateur de teatre de Catalunya, Antoni Font, que es va mostrar molt content pel fet que a Santa Perpètua s'hagi pogut desenvolupar una nova edició de la mostra.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà, també van participar a l'acte de cloenda. Solà va destacar l'adaptació que ha fet Tàndem a les noves circumstàncies per contribuir a no deixar morir la cultura.Solà considera totalment comprensible la reclamació del president de Tàndem a fer més programació cultural però ha matisat que aquest any els pressupostos s'han hagut d'ajustar i no s'ha pogut fer més.

 

Foto: L'actriu de Bruna Vinyet Morral va recollir el premi Espectador / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]