hola

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua organitza aquest dissabte 13 de novembre a les 18.30 hores al Teatre del Centre Parroquial un concert a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. En el decurs de l'audició es produirà l'estrena de la sardana Or blanc del compositor Lluís Alcalà dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua.

El concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona estarà dirigit per Marcel Sabaté, comptarà amb Jaume Yelo a la percussió i serà presentat per Imma Pujol. L'audició estarà dividida en dues parts. A la primera la formació interpretarà cinc temes dels quals ha escollit dues sardanes dedicades a Santa Perpètua, Pa amb tomàquet i Entre núvols i clarianes. La segona meitat del programa començarà amb l'estrena d'Or blanc i també inclou una polca adaptada per a cobla amb un flabiol solista i dues peces més.

L'estrena de la sardana Or blanc havia d'haver coincidit amb la celebració de l'Aplec d'aquest any si s'hagués celebrat i si també s'hagués pogut fer el de 2020. L'encàrrec de l'Agrupació Sardanista es va fer fa dos anys amb previsió per tal de celebrar el 85è Aplec, però la pandèmia ha obligat a suspendre dues edicions. Si la situació sanitària torna a la normalitat, aquesta xifra s'assolirà al 2023, com ha explicat la presidenta de l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua, Mercè Alsina.

Lluís Alcalà ha batejat la sardana del 85è Aplec de Santa Perpètua amb el nom Or blanc perquè, segons explica Alsina, fa referència als 85 anys de noces que són noces de marbre. El concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona tindrà lloc al Teatre del Centre Parroquial amb aforament per a unes 280 persones. Mercè Alsina ha puntualitzat que aquest cop cal pagar una entrada per ajudar a pagar els músics. Els socis abonaran 8 euros i els no socis 10 euros.

Aquest concert no estava programat però l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua ha volgut compensar a la Cobla Sant Jordi després que la pandèmia obligués a anul·lar altres compromisos i pensant, com diu Mercè Alsina, que els músics també han de menjar.

 

Foto: Imatge d'un concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona de l'any passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants
24 Abr 2024 14:36 - RedaccióEls Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants

L'Ajuntament de Santa Perpètua va lliurar els Premis Primavera el 23 d'abril en el marc de la Fira [ ... ]

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]