hola

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua organitza aquest dissabte 13 de novembre a les 18.30 hores al Teatre del Centre Parroquial un concert a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. En el decurs de l'audició es produirà l'estrena de la sardana Or blanc del compositor Lluís Alcalà dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua.

El concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona estarà dirigit per Marcel Sabaté, comptarà amb Jaume Yelo a la percussió i serà presentat per Imma Pujol. L'audició estarà dividida en dues parts. A la primera la formació interpretarà cinc temes dels quals ha escollit dues sardanes dedicades a Santa Perpètua, Pa amb tomàquet i Entre núvols i clarianes. La segona meitat del programa començarà amb l'estrena d'Or blanc i també inclou una polca adaptada per a cobla amb un flabiol solista i dues peces més.

L'estrena de la sardana Or blanc havia d'haver coincidit amb la celebració de l'Aplec d'aquest any si s'hagués celebrat i si també s'hagués pogut fer el de 2020. L'encàrrec de l'Agrupació Sardanista es va fer fa dos anys amb previsió per tal de celebrar el 85è Aplec, però la pandèmia ha obligat a suspendre dues edicions. Si la situació sanitària torna a la normalitat, aquesta xifra s'assolirà al 2023, com ha explicat la presidenta de l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua, Mercè Alsina.

Lluís Alcalà ha batejat la sardana del 85è Aplec de Santa Perpètua amb el nom Or blanc perquè, segons explica Alsina, fa referència als 85 anys de noces que són noces de marbre. El concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona tindrà lloc al Teatre del Centre Parroquial amb aforament per a unes 280 persones. Mercè Alsina ha puntualitzat que aquest cop cal pagar una entrada per ajudar a pagar els músics. Els socis abonaran 8 euros i els no socis 10 euros.

Aquest concert no estava programat però l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua ha volgut compensar a la Cobla Sant Jordi després que la pandèmia obligués a anul·lar altres compromisos i pensant, com diu Mercè Alsina, que els músics també han de menjar.

 

Foto: Imatge d'un concert de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona de l'any passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial
14 Jun 2024 09:33 - RedaccióLa Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial

La Coral Renaixença convida la ciutadania a assistir al seu tradicional Concert de Primavera que s’ha [ ... ]

'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola
14 Jun 2024 09:24 - Redacció'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola

El perpetuenc Antonio Riverola presenta l’exposició Aprenent de l’experimentació entre el 14 de [ ... ]

El MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC
10 Jun 2024 15:21 - RedaccióEl MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, [ ... ]