hola

Torna la Festa Major d’Hivern de Santa Perpètua després que al 2021 no es pogués celebrar a causa de la Covid-19. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, i gràcies a la participació d’entitats del municipi, ha programat tot un seguit d’activitats per commemorar el dia de Santa Perpètua. Els actes previstos inclouen concerts a càrrec de l’EMA i exhibicions de balls de les entitats Urban Dance, Arts Humanes i Mogoda Country. L’Agrupació Sardanista també organitzarà una ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell, mentre que la Casa de Andalucía gravarà una flash mob per celebrar també el dia d’Andalusia.

Els Joves diables de Santa Perpètua també tornaran als carrers per omplir-los de foc i tabals. La plantada de feres, tradicional per la Festa Major d’Hivern, traurà la Pepa, la bèstia del municipi i el Moll Fer, la convidada de la Colla els Torrats. Moguda Perpètua també serà present al programa amb el Correstasques i una nit de DJ’s. La Santa Mogoda també obrirà el CAM per la segona nit de DJ de la Festa Major. El patrimoni i la història també té un espai a la Festa Major i, per això, el CREM organitza diverses xerrades i conferències en el marc de les seves XII Jornades del CREM: els nadons robats del franquisme, els camps d’extermini nazi o els perpetuencs als tribunals franquistes son les conferències programades.El 3 de març també programa una xerrada sobre el desè aniversai de la rehabilitació de Santiga coincidint amb els 10 anys de la inauguració de les obres de rehabilitació de l'església. 

Març és també temporada de calçots i el Casal Popular Pit Roig no desaprofitarà l’ocasió per organitzar una nova calçotada. La Llotja de vehicles clàssics o els actes del 8 de març també s’inclouen en el programa de la Festa Major d’Hivern. El gremi de firaires de la província de Barcelona també torna al recinte firal amb les atraccions i els artesans mostraran els seus productes a les tradicionals parades al passeig de la Florida.

L’Ajuntament també ha posat en marxa la web de la Festa Major i el Facebook de la festa ja informa de les diferents activitats previstes.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha definit la Festa Major d’Hivern com a molt participada per les entitats i ha destacat les diferents activitats que organitzen. A més, Solà ha recordat que la Festa Major inclou també programació pròpia de l’Ajuntament com ara l’obra professional de Teatre. "El programa de Festa Major és molt digne i, després de gairebé dos anys de pandèmia, es troba dins d’un marc de normalitat malgrat que convivim amb la Covid i hem de continuar fent les coses bé", ha manifestat Solà.

 

Foto: L'Ajuntament ha programat activitats per celebrar la festivitat local / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]